Experiențe împreună.
You are here:

Gigi Becali pregăteşte un nou caz "Gnohere". Un golgheter îl poate înlocui pe Adrian Petre la FCSB

Gigi Becali pregăteşte un nou caz "Gnohere". Un golgheter îl poate înlocui pe Adrian Petre la FCSBgalerie foto

Fotbal

Comentarii

Patronul celor de la FC Botoşani, Valeriu Iftime, este îngândurat. Cel mai bun marcator al celor de la FC Botoşani, croatul Marko Dugandzic (26 de ani) - 8 goluri în 13 meciuri, va intra curând în ultimele şase luni de contract şi poate semna pre-contract cu oricare altă echipă. FCSB stă la pândă şi aşteaptă momentul potrivit pentru a-l aborda.

Valeriu Iftime îşi conturează bugetul echipei, aşa cum a obişnuit, prin vânzarea de jucători. A început cu vânzarea lui Andrei Chindriş în Belgia, la Excel Mouscron, pentru aproximativ 700.000 de euro, iar următorul care poate părăsi Moldova este golgeterul Marko Dugandzic. Fotbalistul are o imagine şi cotă foarte bună, după forma excelentă arătată în acest început de an, de care Valeriu Iftime ar putea profita. 

În plus, contractul lui Marko Dugandzic expiră vara viitoare, iar FC Botoşani nu se va alege cu nimic. Dacă nu va reuşi să-l convingă să semneze o prelungire a contractului, clubul din Botoşani va fi obligat să-l vândă rapid, cât încă se pot obţine bani frumoşi în schimbul său. La finele lunii decembrie, Dugandzic intră în ultimele şase luni de contract şi poate negocia cu oricare altă echipă. Astfel, se preconizează trei scenarii în privinţa viitorului lui Dugandzic la Botoşani, dacă refuză prelungirea înţelegerii:

  • 1. va fi vândut până-n decembrie, cât încă are o cotă de piaţă foarte bună, de 600.000 de euro, şi este unul dintre cei mai apreciaţi jucători din Liga 1.
  • 2. va fi vândut în iarnă la un preţ de chilipir, doar pentru a mai obţine ceva în schimbul său. 
  • 3. va pleca liber de contract ori în vară.

Gigi Becali îl place. FCSB are nevoie de atacant

Cu siguranţă, primele două scenarii nu sunt deloc pe placul patronului Iftime. Acesta va încerca să-l convigă pe Dugandzic să semneze prelungirea contractului, însă dacă nu va reuşi, va fi indirect obligat să-şi vândă golgeterul. Momentul de care ar putea profita patronul celor de la FCSB, Gigi Becali, admirator declarat al atacantului trecut pe la Osijek, Matera şi Ternana.

"Nu i-am făcut nicio ofertă lui Iftime pentru acest atacant, dar recunosc că este interesant. O să întreb în stânga şi în dreapta despre el, dar nu am făcut nicio ofertă. Vreau să fie foarte clar acest lucru. Văd că lui Iftime ii place să facă afaceri cu mine", a recunoscut Gigi Becali, în urmă cu câteva luni.

Atunci, negocierile au fost sistate după ce Valeriu Iftime ar fi cerut în schimbul jucătorului 1 milion de euro, o sumă considerată mult prea mare de patronul de la FCSB, Gigi Becali. Cu toate acestea, ineficienţa din atac a lui Adrian Petre, l-ar putea determina pe Becali să-şi regândească poziţia în acest caz.

Gigi Becali ar putea profita de faptul că omologul său este presat de timp şi poate înainta o ofertă mai mică decât a cerut acesta în prima fază. Aşa a reuşit FCSB să-l aconteze pe Harlem Gnohere, de la Dinamo, adus pentru doar 250.000 de euro. Dacă Adrian Petre va fi "exilat", FCSB rămâne doar cu Sergiu Buş, Alexandru Buziuc şi Cristian Dumitru ca atacanţi. Compartiment prea subţire pentru o formaţie care îşi doreşte titlul şi intrarea în grupele Europa League.

Poate păţi cu Dugandzic, ceea ce a păţit cu Chindriş. "Nu vedeţi cum joacă?"

Valeriu Iftime riscă mult ţinând de preţ. Poate păţi cu Marko Dugandzic ceea ce s-a întâmplat cu Andrei Chindriş, dorit şi el cu insistenţă de Gigi Becali. Finanţatorul celor de la FCSB s-a sucit în ultima clipă, după o serie de gafe făcute de jucător în Liga 1. În prealabil, Valeriu Iftime refuzase toate ofertele lui Gigi Becali, iar când se părea că s-a ajuns la un numitor comun, Gigi Becali a "schimbat foaia".

"A fugit puiul cu aţa la transferul lui Chindriş. I-am facut înainte de Paşti o oferta clară lui Iftime şi eram sigur că o să vină ziua când o să regrete. Dar acum îi transmit domnului Iftime că şi dăcă îmi dă de la el 100.000 de euro tot nu îl mai vreau pe Chindriş. Ce să fac cu el? Nu ati vazut cum joacă? Nu îl mai vrea Valencia? Eu i-am spus de atunci să batem palma şi o sa fie bine pentru toată lumea, dar acum poate să imi dea Iftime bani de la el că nu îl mai vreau”, a declarat recent Gigi Becali pentru ProSport.

Într-un final, aşa cum a anunţat, Chindriş este dat plecat la Excel Mouscron, pentru o sumă aproximativă de 700.000 de euro. Zilele următoare ar urma să se oficializeze transferul internaţionalului de tineret.

viewscnt
Articole similare
VIDEO Scene socante la Roland-Garros: olandeza Bertens, scoasa din teren in scaun cu rotile dupa...