Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Gigi Becali, pregătit să le ofere refugiaţilor din Ucraina o mână de ajutor: ”Avem o suprafaţă mai mare decât Arena Naţională unde putem să găzduim!” EXCLUSIV

Gigi Becali, pregătit să le ofere refugiaţilor din Ucraina o mână de ajutor: ”Avem o suprafaţă mai mare decât Arena Naţională unde putem să găzduim!” EXCLUSIV

Diverse

Comentarii

MM Stoica a vorbit în exclusivitate pentru TelekomSport despre posibilitatea ca refugiaţii din Ucraina să fie cazaţi pe Arena Naţională.

Joi dimineaţă, Vladimir Putin a anunţat că a decis să atace Ucraina, la două zile distanţă după ce preşedintele Rusiei a declarat independenţa regiunilor Lugansk şi Doneţk. Imediat după anunţul făcut de Vladimir Putin, trupele staţionate la graniţa dintre Rusia şi Ucraina au început atacul, în timp ce rachetele au lovit obiective strategice şi nu numai.

Toate activităţile, inclusiv fotbalul au fost trecute în plan secund, după ce Rusia a decis să atace agresiv Ucraina. Populaţia este speriată, iar sute de refugiaţi au ajuns în România, după ce au fugit din calea conflictului armat. 

Primarul General al Capitalei a anunţat că Arena Naţională ar putea fi folosită pentru a găzdui cetăţenii din statul vecin. De asemenea, Nicuşor Dan a precizat că Bucureştiul are în prezent aproximativ 25.000 de spaţii de cazare de urgenţă, majoritatea dintre ele fiind pe Arena Naţională.

MM Stoica, managerul general de la FCSB, nu este de acord cu iniţiativa propusă de Nicuşor Dan. El a spus că Gigi Becali ar putea avea posbilitatea de a-i ajuta pe refugiaţii din Ucraina. Mihai Stoica a precizat că la baza FCSB-ului este o suprafaţă mult mai mare decât cea de pe Arena Naţională. 

 ”Noi avem posibilitatea! Avem o suprafaţă mai mare decât Arena Naţională unde putem să găzduim!”

Eu nu vreau să fiu înţeles greşit. Toţi suntem alături de cei care înfruntă asemenea probleme în 2022, e aproape incredibil. Nu cred că jumătate de hectar, atât cât are gazonul de pe Arena Naţională, poate să găzduiască atâţia oameni, printre scaunele alea de plastic.

Mai degrabă, dacă e vorba de montat corturi, se găseşte loc la marginea Bucureştiului, cred că Gigi are posibilitatea. Cred că avem unde. Mi se pare o chestie populistă... aşa. Discutăm despre cum noi le punem la dispoziţie un stadion. Noi avem posibilitatea şi în bază la noi, avem suprafaţă mai mare decât Arena Naţională unde putem să găzduim, dacă e vorba.

Ai senzaţia că Arena Naţională are restaurante ca în stadioanele din vest? Nu! Arena Naţională e un stadion sec. Nu are nimic. Nu are dotări. Au dat foc la bani”, a spus MM Stoica, în exclusivitate, pentru TelekomSport

Declaraţiile lui Nicuşor Dan

”Am convocat azi o discuţie cu responsabili din Primăria Capitalei şi din instituţiile subordonate pentru a evalua resursele pe care le putem pune la dispoziţie dacă autorităţile guvernamentale ne solicită sprijinul pentru refugiaţii de război din Ucraina.

Avem un număr estimat de 25.000 de locuri pentru cazarea de urgenţă (cea mai mare parte la Arena Naţională, dar şi în săli de sport din mai multe şcoli), inclusiv paturi de campanie şi saci de dormit. Avem şi 150 de locuri de cazare pentru refugiaţi aflaţi în situaţii mai dificile (de pildă părinţi cu copii mici).

De asemenea, putem oferi circa 5.000 de porţii de mâncare pe zi prin cantinele sociale ale Direcţiei Generale de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti şi putem pune la dispoziţie asistenţă medicală, pentru cei care au nevoie, în cele 19 spitale ale Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti. E momentul să arătăm solidaritate cu cetăţenii ucraineni care suferă din cauza războiului şi care au nevoie de ajutorul nostru”, a scris Nicuşor Dan, prin intermediul Facebook.

Afla mai multe despre: fcsb-stoica-becali-ucraina 

viewscnt
Articole similare