Experiențe împreună.
You are here:

Gigi Becali susţine că FCSB a fost invitată în Super Liga europeană. Când a avut loc discuţia

Gigi Becali susţine că FCSB a fost invitată în Super Liga europeană. Când a avut loc discuţia

FCSB

Comentarii

Gigi Becali susţine că FCSB a fost invitată în Super Liga europeană, într-o discuţie care a avut loc în urmă cu aproximativ 15 ani. Între timp, membrii fondatori au gândit un nou format, din care fac parte 20 dintre cele mai mari şi bogate cluburi din Europa.

Apariţia Super Ligii europene a agitat apele în fotbalul european. 12 cluburi au anunţat oficial că au înfiinţat o competiţie din care vor face parte 20 dintre cele mai puternice şi bogate echipe din Europa.

Gigi Becali spune că această decizie a venit la capătul unor ani de discuţii. Patronul FCSB spune că, în urmă cu 15 ani, echipa sa a fost invitată într-o astfel de Super Ligă, deoarece este considerată continuatoarea echipei care a câştigat Cupa Campionilor Europeni, în 1986.

FCSB, invitată în Super Liga europeană. Gigi Becali: ”Am discutat în urmă cu vreo 15 ani”

Discuţia despre înfiinţarea unei Super Ligi nu este nouă în Europa. Marile cluburi discută de ceva timp despre o competiţie în care să joace cluburile mari din fotbalul european. Gigi Becali a dezvăluit că, în urmă cu 15 ani, aceste cluburi au gândit un alt format.

Patronul FCSB susţine că atunci se discuta despre o competiţie în care să evolueze toate echipele care au câştigat Liga Campionilor şi Cupa Campionilor Europeni. Gigi Becali susţine că atunci a fost invitată şi FCSB, însă proeictul n-a fost dus până la capăt:

”Dacă le scot din competiţiile interne şi internaţionale, nu-şi mai permit ei Super Liga asta. Nu-i interesează pe ei de UEFA, de FIFA, ei au miliardele, au puterea. Momentan, nu au cum să facă asta, dar dacă o fac, ne nenorocesc pe noi, cluburile mici. Toţi banii pe televiziuni se fac pe spinarea lor şi din asta trăim şi noi astea mici.

Dacă nu jucăm cu Real, cu Barcelona, cu Manchester, cu Milano, de unde mai încasează UEFA 2 miliarde pe an? Dă cineva bani de la televiziuni să o vadă pe FCSB? Sau de la reclame mai dă cineva bani? Ei nu cedează, dar nici nu pot face această Super Ligă. Poate vor pica la pace cu UEFA să facă altă competiţie, dar nici aşa nu va fi de acord UEFA, pentru că nu va mai fi atractiva Liga Campionilor. Dacă fac Super Liga asta, o fac doar la înţelegere cu UEFA. Dar nu cred.

Se va numi Super League, aşa era vorba atunci, când ne-au contactat şi pe noi, că atunci era vorba să facă o superligă cu toate echipele care au câştigat o dată Cupa Campionilor şi ne-au invitat şi pe noi atunci, în urmă cu 15 ani, cam aşa.. Dar acum nu ne-au mai chemat, acum întrebaţi-l pe Talpan dacă l-a chemat cineva să joace în Super Liga asta. Îi dă în judecată Talpan pe ăştia din Super Ligă şi îşi face el dreptate singur”,
a declarat Gigi Becali la Pro X.

12 cluburi au decis înfiinţarea Super Ligii Europa

12 clubur, AC Milan, Arsenal Londra, Atletico Madrid, Chelsea, FC Barcelona, Interazionale Milano, Juventus, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Real Madrid şi Tottenham, au decis înfiinţarea unei noi competiţii.

Aceasta ar urma să cuprindă 20 dintre cele mai bogate şi puternice echipe din Europa. Cele 20 de echipe ar urma să fie împărţite în două grupe, a câte 10 echipe fiecare şi meciurile ar urma să se joace tur-retur.

Primele 3 echipe din fiecare grupă s-ar calificat în sferturile competiţiei. Locurile 4 şi 5 ar intra într-un play-off în urma căruia s-ar decide ultimele două echipe din sferturi.

UEFA şi FIFA  au reacţionat dur la acest anunţ şi au afirmat că echipele care vor participa în Super Liga europeană vor fi excluse din campionatele lor, iar jucătorii vor fi suspendaţi de la echipele lor naţionale.

viewscnt
Articole similare
Cine e singura sportiva din Romania calificata in trei probe la Jocurile Olimpice. Candideaza si...