Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Gigi Becali visează din nou la zeci de milioane din transferuri. Super lovitura pe care vrea să o dea la FCSB. A mai încercat o dată, dar n-a avut succes

Gigi Becali visează din nou la zeci de milioane din transferuri. Super lovitura pe care vrea să o dea la FCSB. A mai încercat o dată, dar n-a avut succes

Superliga

Comentarii

Gigi Becali a transferat zilele trecute nu mai puţin de 6 jucători pentru echipa secundă a clubului. Patronul FCSB este convins că investiţiile în cei mai talentaţi jucători din fotbalul românesc îi vor aduce sume impresionante, de ordinul milioanelor de euro. Becali a mai avut un astfel de proiect, dar a renunţat la el după doar 3-4 ani.

În această iarnă, spre deosebire de alţi ani, FCSB n-a excelat pe piaţa transferurilor. Singurile întăriri importante primite de Bogdan Argel Vintilă au fost Darius Olaru - care a fost cumpărat de la Gaz Metan încă din vară şi Andrei Miron - care va veni după ce se termină sezonul regular.

Însă Gigi Becali a fost mult mai activ când vine vorba despre transferurile pentru echipa secundă. Zilele trecute, patronul FCSB a cumpărat nu mai puţin de 6 jucători de la Şcoala de Fotbal Ardealul, cu care a încheiat de atlfel o colaborare. Gigi Becali a plătit în total 100.000 de euro, dar Şcoala de Fotbal Ardealul a păstrat şi 20% dintr-un eventual transfer. În plus, Gigi Becali şi-a luat angajamentul că va plăti câte 200.000 de euro când unul dintre cei 6 va debuta la seniori sau la naţionala mare a României.

De remarcat că toţi cei 6 jucători transferaţi de Gigi Becali sunt componenţi ai loturilor naţionale de juniori ale României. Câţiva dintre ei au avut oferte inclusiv din străinătate, însă Gigi Becali a reuşit să fie mai convingător.

Cine sunt cei 6 jucători transferaţi de Gigi Becali la FCSB:
Cătălin Vaida - 18 ani - atacant
Lucian Moldovan - 18 ani - mijlocaş
Andrei Istrate - 17 ani - atacant
Cristian Tand - 18 ani - fundaş central
Denis Szep - 18 ani - mijlocaş
Rareş Trif - 18 ani - mijlocaş

Gigi Becali vrea să transfere cei mai buni tineri jucători din România

În ultima perioadă, Gigi Becali şi-a concentrat atenţia înspre academia clubului. Patronul FCSB a dezvăluit că angajaţii săi au reuşit să pună la punct o reţea de scouteri, prezenţi în toată România, care îi vor atrage atenţia de fiecare dată când apare vreun tânăr talentat. Becali spune că mulţi dintre aceşti scouteri sunt antrenori care lucrează la diferite echipe de juniori din ţară:

”Am dezvoltat o reţea de scouteri care acum lucrează pentru mine. Nu trebuie să le ştiţi voi pe toate, pentru că sunt unii care nu lucrează oficial pentru noi. Unii sunt angajaţi la alte cluburi, dar sunt acolo să mă avertizeze când apare câte un copil talentat. Ei mai primesc bani de pe la şcoli, de pe la cluburi. Şi când scoate capul un puşti, pac, la Gigi Becali. Şi apoi pac, milioanele în buzunar la Gigi Becali”, a dezvăluit Gigi Becali pentru ProSport.

Gigi Becali a mai încercat un astfel de proiect, dar s-a plictisit şi l-a închis

Interesant este că Gigi Becali a mai avut o încercare de a-şi construi o academie foarte puternică şi capabilă să alimenteze echipa mare cu jucători. S-a întâmplat în 2006, când omul de afaceri din Pipera a fost impresionat de academia lui Olympique Lyon. Însă Gigi Becali n-a avut prea multă răbdare şi a renunţat la academie după doar 4 ani. ”Păi dădeam 800.000 de euro pe an la juniori şi n-am văzut niciun jucător care să apară. Am închis Academia că trebuia să reduc cheltuielile, altfel ajungea şi Steaua să aibă probleme”, a explicat Gigi Becali, într-un interviu pe care l-a acordat în 2013.

Câţiva dintre jucătorii care s-au format la acea academie a FCSB-ului: Valentin Cojocaru, Bogdan Vătăjelu, Lucian Filip, Ionuţ Năstăsie, Florin Bejan, Vlad Rusu

Afla mai multe despre: gigi becali 

viewscnt
Articole similare