Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Gigi Becali voia să-l vânda cu 30 de milioane de euro. "E complet, e vârf de clasă mondială!" Ce face acum atacantul care s-a ratat la FCSB

Gigi Becali voia să-l vânda cu 30 de milioane de euro. "E complet, e vârf de clasă mondială!" Ce face acum atacantul care s-a ratat la FCSBgalerie foto

FCSB

Comentarii

În urmă cu 10 ani, Vlad Rusu era una dintre senzaţiile pe care FCSB şi Gigi Becali le pregăteau pentru export.

 Între timp, fotbalistul pe care Gigi Becali visa să-l vândă cu 30 de milioane de euro a dat chix la mai toate echipele la care a evoluat.

"Marius o să se supere pe mine, dar Filip şi Rusu pot juca de mâine la prima oră titulari la Steaua (n.r FCSB) cu randament 100%. Nu vreau să îl supăr pe Kapetanos, dar Rusu e peste el. Daca aş avea ofertă de 5 milioane pentru ei i-aş vinde, dar ei sunt viitorul. Pentru un milion jumăte nu l-aş vinde pe Rusu. Pe el pot lua şi 30 de milioane. Nu am cu cine să îl compar din fotbalul romanesc. El este un atacant complet. Are tehnică, forţă, e înalt, are viteză, e si elastic... are multe calităţi de vârf de clasă" declara entuziasmat Becali în urmă cu 10 ani.

Previziunile latifundiarului din Pipera nu s-au transformat în realitate. La 10 ani distanţă, Rusu se zbate în anonimatul ligii secunde, după ce a fost pus pe liber de modesta Viitorul Pandurii şi transferat de Luceafărul Oradea. Hagi a încercat să-l salveze, fără succes la Viitorul Constanţa, iar experienţa din Belgia a fost una neplăcută.

Becali renunţa la Vlad Rusu la mai puţin de doi ani de când credea că poate obţine pe el 30 de milioane de euro. Doar 2 meciuri a apucat să joace pentru prima echipă a FCSB, în resutl evoluând pentru FCSB II. Rusu a mai jucat în cariera sa de atunci, la Academica Clinceni, Petrolul Ploieşti sau ACS Viitorul Pandurii.

În schimb, atacantul pe care Gigi Becali îl punea atunci la colţ pentru a-l lăuda pe Rusu, grecul Kapetanos a devenit unul dintre cei mai buni marcatori străini din Liga 1. Kapetanos a plecat de la FCSB cu 33 de goluri marcate şi a mers la CFR Cluj unde a marcat alte 22. A revenit la echipa lui Gigi Becali pentru care a mai punctat de 5 ori în 15 meciuri, apoi s-a întors în Grecia unde a marcat de 27 de ori în trei sezoane.  A prins inclusiv Mondialul din 2010 cu Naţionala ţării sale.

Mai ai câteva secunde libere? Vezi şi postările de pe Instagram Telekom Sport!

Afla mai multe despre: gigi becalivlad rusu 

viewscnt
Articole similare