Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Gimnastele şi antrenorii din lotul naţional, colaborare cu un expert UEG pentru exerciţiile la paralele

Gimnastele şi antrenorii din lotul naţional, colaborare cu un expert UEG pentru exerciţiile la paralele

Gimnastică

Comentarii

Gimnastele şi antrenorii lotului naţional colaborează cu britanicul Nick Ruddock, expert UEG, pentru optimizarea exerciţiilor la paralele, primul stagiu urmând a se încheia sâmbătă, la Deva, a anunţat FR Gimnastică.

”Cu sprijinul COSR, Nick Ruddock va susţine opt stagii de pregătire de-a lungul anului 2018, principalul obiectiv fiind acela de a optimiza pregătirea sportivelor, dar şi a antrenorilor români, la paralele”, a anunţat, vineri seară, FR Gimnastică.

Stagiile vor avea loc în perioada ianuarie – septembrie 2018, iar primul se desfăşoară deja la Deva, urmând a se încheia sâmbătă.

Nick Ruddock (30 de ani) s-a născut în oraşul englez Woking şi a practicat gimnastica de plăcere. După o perioadă de voluntariat şi de pregătire în SUA, la sălile de gimnastică ale antrenorilor Al Fong (antrenorul principal al echipei SUA la JO 2004) şi Valeri Liukin (actual antrenor coordonator al SUA, care a demisionat vineri), Nick a devenit antrenor al echipei de junioare a Marii Britanii.

În 2014, naţionala de junioare, din colectivul căreia făcea şi el parte, a câştigat prima medalie europeană pe echipe din istoria gimnasticii britanice. Totodată, Amy Tinker, medaliată cu bronz olimpic la sol, în 2016, a fost antrenată personal de Ruddock, pe durata unui an.

Din 2015, Nick a pus bazele ”Nick Ruddock Gymnastics”, o organizaţie care are ca misiune oferirea de sprijin educaţional şi cursuri de perfecţionare pentru antrenori şi sportivi.

Potrivit FRG, la serviciile lui au apelat aproximativ 14 federaţii, între care cele din Germania, Japonia, Australia sau Elveţia.

Nick Ruddock este şi expert tehnic în cadrul forului european de profil (UEG).

foto: FR Gimnastică

Afla mai multe despre: nick ruddockexpert uegfr gimnastică,  

viewscnt
Articole similare