Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Gimnastele şi gimnaştii au fost primiţi cu flori şi aplauze la revenirea în ţară! Liderii loturilor au vorbit: "E copleşitor pentru mine să aud asta / La Paris, îmi doresc să mă bucur"

Gimnastele şi gimnaştii au fost primiţi cu flori şi aplauze la revenirea în ţară! Liderii loturilor au vorbit: "E copleşitor pentru mine să aud asta / La Paris, îmi doresc să mă bucur"galerie foto

Gimnastică

Comentarii

Gimnaştii au revenit în ţară după calificarea senioarelor şi a lui Andrei Muntean la Jocurile Olimpice de la Paris. La sosirea pe aeroport, gimnaştii au fost primiţi cu flori şi aplauze, iar şefa federaţiei, Carmencita Constantin, i-a felicitat şi îmbrăţişat pe fiecare pentru ce au realizat la Mondialul de la Antwerp.

Senioarele şi seniorii din echipele naţionale de gimnastică ale României s-au întors acasă după un mondial în care fetele şi Andrei Muntean au prins biletele către Jocurile Olimpice de la Paris, iar Sabrina Voinea a terminat finala de la sol pe locul 4, o performanţă extraordinară pentru puştoaica de 16 ani.  

Sportivii au fost primiţi la aeroport ca nişte adevăraţi campioni, cu multe flori şi aplauze, conform Sportsnet.ro. Carmencita Constantin i-a îmbrăţişat pe fiecare şi i-a lăudat pe toţi pentru performanţele obţinute. 

„Fericirea e maximă şi e maximă pentru că atunci când o fericire e adevărată, e fericirea cumulată din fericirile altora. Ştiu cât de fericiţi sunt copiii, antrenorii şi cât de mult s-a muncit pentru această calificare. Enorm”, a declarat Carmencita Constantin, preşedintele Federaţiei Române de Gimnastică.   

Liderul echipei feminine e Ana Bărbosu  

Şefa gimnasticii din România spune că după Mondialul din Belgia echipa feminină are şi un lider! Pe Ana Maria Bărbosu.  

„E copleşitor pentru mine să aud asta, toate suntem tinere. Încerc să îmi însuşesc cât de bine pot acest rol şi sper să reuşesc să unesc echipa şi să fim toate împreună”, a spus Ana Maria Bărbosu, componentă a echipei naţionale feminine de gimnastică artistică a României, calificată la Jocurile Olimpice de la Paris.  

La Mondialul de la Antwerp, Sabrina Voinea a reuşit o mare performanţă: locul 4 în finala de la sol. 

„Sunt foarte fericită, mă bucur foarte mult pentru această calificare, ne-am dorit-o enorm şi mă bucur foarte mult pentru finala mea de la sol. M-am aflat printre cele mai bune sportive şi m-am luptat cu ele de la egal la egal”, a adăugat gimnasta. 

Andrei Muntean, veteranul echipei masculine de gimnastică, savurează din plin calificarea sa la Jocurile Olimpice de la Paris, dar  ar fi vrut ca şi echipa să fie acolo la anul.  

„Mi-am dorit din suflet să fie o calificare cu echipa, pentru că sentimentul este unic să mergi cu echipa la Jocurile Olimpice”, a spus Andrei Muntean, component al echipei naţionale masculine de gimnastică a României, sportiv calificat la Jocurile Olimpice de la Paris.  

După 12 ani, echipa feminină e din nou la Jocurile Olimpice  

La Campionatul Mondial de la Antwerp naţionala feminină de gimnastică a României antrenată de Corina Moroşan, Camelia Voinea, Patrick Kienes, Daymon Jones şi Florin Cotuţiu s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris. Ultima dată echipa „tricoloră” a fost la Jocurile Olimpice din 2012, Londra. 

Cu o medie de vârstă de 16 ani şi 7 luni, echipa de gimnastică a României a fost cea mai tânără de la Mondialul de la Antwerp.  Ana Maria Bărbosu, Sabrina Voinea, Amalia Ghigoarţă, Andreea Preda, Lilia Cosman şi Ella Oprea s-au clasat pe locul 10 la Campionatele Mondiale, poziţie care le-a asigurat calificare la JO. 

„Nu pot să descriu cât sunt de fericită pentru această calificare. Am muncit foarte mult pentru ea. Nici o secundă nu m-am gândit că anul viitor eu şi colegele mele nu vom fi la Paris”, a mai spus Ana Maria Bărbosu.

La Mondialul din Belgia, liderul echipei masculine, Andrei Muntean, a prins biletul de Paris în proba de individual compus. Până acum, este primul gimnast român calificat la cea mai mare competiţie de sport din lume.  

„La Paris, îmi doresc să mă bucur de competiţie, de faptul că am ajuns la Jocurile Olimpice. Îmi doresc să îmi bunătăţesc exerciţiul de la  paralel, voi lucra foarte mult la asta pentru că nu mai am nimic de pierdut”, a încheiat gimnastul. 

 Galerie foto

Afla mai multe despre: romania gimnasticarezultate campionatul mondial de gimnasticagimnastica calificare jocurile olimpice 

viewscnt
Articole similare