Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Gimnaştii români tremură pentru prezenţa la JO. Drăgulescu: "Dacă nu ne calificăm, mă retrag"

Gimnaştii români tremură pentru prezenţa la JO. Drăgulescu: "Dacă nu ne calificăm, mă retrag"

Gimnastică

Comentarii

2019 se anunţă un an extrem de important pentru gimnastica românească. În special pentru băieţi, care au de luat o revanşă după deziluzia de la ediţia precedentă a Jocurilor Olimpice, de la Rio de Janeiro.

În 2016, echipa de gimnastică a României a lipsit de la Jocurile Olimpice. O contraperformanţă istorică, fiind pentru prima oară când nu băieţii nu şi-au reprezentat ţara la concursul olimpic pe echipe. S-a promis o reformă în gimnastica românească, astfel încât să nu ne mai întâlnim cu această situaţie, însă lucrurile sunt departe de a se fi rezolvat. Cu un an şi trei luni înainte de Jocurile Olimpice, lotul masculin e în piuneze. Mai bine de jumătate dintre gimnaşti sunt accidentaţi, iar acest lucru le pune sub semnul întrebării participarea în turneele de calificare.

"Eu sper în continuare că ne vom califica, asta depinde doar de sănătatea sportivilor. Sperăm să fie apţi şi, în eventualitatea în care o să fie apţi, avem toate şansele de a ne califica. Dar nu va fi o dramă să nu ne calificăm, pentru că asta avem, cu asta defilăm", a declarat antrenorul lotului, Marius Urzică, pentru Telekom Sport.

"Nu este plăcut, ştiu cum a fost la Rio, nu este plăcut să mergi fără echipă, dar sper ca anul acesta să ne adunăm şi să ne jucăm şansa. Este foarte greu, sunt multe echipe care o să fie la bătaie pentru calificarea la Tokio, dar noi o să ne jucăm şansa. Nu avem nimic de pierdut", a declarat şi Andrei Muntean pentru Telekom Sport.

Pentru cel mai experimentat gimnast din lot, Marian Drăgulescu, jocurile de la Tokio ar putea fi capăt de drum. "Eu oricum am zis că mai fac până la Tokio, la Jocurile Olimpice. Dacă nu se va putea calificarea, automat mă voi retrage şi eu. Ca target, mi-am setat un ultim obiect, acela de a mă califica la JO şi de a câştiga o medalie, de ce nu?, poate chiar cea de aur".

Până să lupte cu echipa pentru calificare, gimnaştii se concentrează pe Europeanul din Polonia, care va debuta peste două săptămâni. Nici acolo speranţele nu sunt foarte mari. Cu atât mai mult cu cât Marian Drăgulescu, liderul lotului, abia a revenit în sală, iar rezultatele întârzie să apară.

"Prima competiţie a mea a fost la Baku, cu patru zile înainte de Cupa Mondială de la Doha. Am evoluat de la o competiţie de la alta, în sensul în care am reuşit să îmi fac şi exerciţiul la sol la Doha, am fost la mai puţin de o zecime de finală. Iar la sărituri am reuşit să accesez finala, ceea ce la Baku nu s-a întâmplat. Mai sunt două săptămâni şi sper ca treaba să meargă din ce în ce mai bine şi să prind forma maximă la CE", a declarat Drăgulescu pentru Telekom Sport. 

În Polonia, Drăgulescu va lupta să îşi păstreze titlul european la sol, cucerit la Cluj în urmă cu doi ani. 

"Sunt concurenţi foarte puternici şi va fi foarte greu. Dar contează foarte mult ziua în care se desfăşoară calificările şi finala. Contează foarte mult să prinzi o zi bună, să te simţi bine şi să ai simţurile foarte ascuţite în ziua respectivă.

Sper să ne facem exerciţiile, să facem o figură frumoasă, sper să prindem şi finale şi să ne întoarcem, de ce nu!?, cu cel puţin o medalie acasă", a mai declarat Drăgulescu.

Afla mai multe despre: marian dragulescugimnasticajocurile olimpicetokio 

viewscnt
Articole similare