Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Gimnaştii ruşi, 7 medalii de aur din 12 posibile la CE de gimnastică; România, nicio medalie

Gimnaştii ruşi, 7 medalii de aur din 12 posibile la CE de gimnastică; România, nicio medalie

Gimnastică

Comentarii

Gimnaştii ruşi au încheiat, duminică, pe primul loc în clasamentul general pe medalii la Campionatul European de la Szczecin (Polonia), cu 7 medalii de aur din 12 posibile. România nu a avut niciun sportiv pe podium la vreuna din probele competiţiei individuale din 2019.

Topul medaliilor de aur, cumulat masculin şi feminin, este dominat de Rusia (7), urmată de Franţa şi Marea Britanie, ambele cu câte 2.

Laureaţii ediţiei din 2019 a Campionatului European individual sunt:

Masculin – Nikita Nagornyy (individual-compus şi paralele, Rusia), Artur Dalaloyan (sol, Rusia), Max Whitlock (cal cu mânere, Marea Britanie), Denis Ablyazin (inele şi sărituri, Rusia), Epke Zonderland (bară fixă, Olanda);

Feminin – Melanie de Jesus dos Santos (individual-compus şi sol, Franţa), Maria Paseka (sărituri, Rusia), Anastasia Ilyankova (paralele, Rusia), Alice Kinsella (bârnă, Marea Britanie).

România, cu o delegaţie formată din opt sportivi, între care şi Marian Drăgulescu, nu a obţinut vreo medalie, iar băieţii nici măcar nu s-au calificat în finale.

Doar Denisa Golgotă a ajuns în finale, clasându-se după urmează: la individual-compus (locul 17), la sărituri (6), la bârnă (5) şi la sol (4).

La Campionatul European din 10-14 aprilie, găzduit de Szczecin (Polonia), au participat 166 gimnaşti şi 109 gimnaste, din 38, respectiv 36 de naţiuni continentale.

Afla mai multe despre: gimnastii rusi 

viewscnt
Articole similare