Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Give Me 5 cu Săbău | Dan Petrescu, mână de ajutor în plină pandemie de COVID-19: "Fotbalul nu mai contează". TOP meciuri din cariera sa

Give Me 5 cu Săbău | Dan Petrescu, mână de ajutor în plină pandemie de COVID-19: "Fotbalul nu mai contează". TOP meciuri din cariera sa

Special

Comentarii

Antrenorul lui CFR Cluj, Dan Petrescu, a vorbit în exclusivitate cu Alexandru Săbău şi Telekom Sport. Interviul face parte din seria lansată în cadrul rubricii "Give Me 5 cu Săbău" de pe pagina www.telekomsport.ro.

Personalităţi marcante din lumea fotbalului răspund în EXCLUSIVITATE provocărilor adresate de Alexandru Săbău pe www.telekomsport.ro. Luni, fostul selecţioner al României, Cosmin Contra, unul dintre cei mai bine cotaţi antrenori români ai momentului, a vorbit despre perioada dificilă cauzată de pandemia de coronavirus. 

Marţi, Dan Petrescu a răspuns celor cinci întrebări, iar tehnicianul a susţinut că sănătatea primează în aceste momente. 

1. Cum gestionează un antrenor situaţia actuala cu pauza aceasta de antrenamente şi meciuri?

E o situaţie foarte grea pentru toţi oamenii, nu doar pentru antrenori. Ne gândim în aceste zile la doctori, la tot personalul medical, la cei bolnavi, ne gândim ce putem face pentru ei. Am încercat şi eu să ajut în această perioadă, însă fără să apară. Ne gândim la restul oamenilor, pentru că în momente ca acestea fotbalul nu mai contează. 

2. E cea mai ciudata perioada din viaţa omului Dan Petrescu?
Este cea mai ciudată perioadă din viaţa fiecărui om. În ultimii 50 de ani nu au mai fost aşa probleme, poate doar la Revoluţie am mai stat inchis aşa în casă. E foarte greu, mai ales pentru oamenii care sunt obişnuiţi să facă mişcare, dar trebuie să facem ceea ce ne transmit autorităţile. Sper ca oamenii să asculte şi să stea acasă cât mai mult şi să trecem peste aceste momente care sunt foarte grele

3. Cu ce îţi ocupi timpul?
Stau mai mult în cameră, am un prieten şi jucăm un rummy, o carte, ne uităm la filme. Fac tot ceea ce nu făceam înainte. Nu mă mai uit la meciuri, deloc. Când o să înceapă, dacă o să înceapă din nou campionatul, abia atunci vreau să urmăresc din nou fotbal, până atunci nu vreau să mă uit pentru că vreau să fac lucruri pe care nu le-am făcut până acum.

4. Zi-mi trei meciuri din cariera antrenorului Dan Petrescu pe care ai vrea să le revezi în această perioadă.
Sigur, ar fi interesant de revăzut meciuri în care am caştigat trofee. Meciul lui CFR Cluj cu Viitorul când trebuia neapărat să batem ca să câştigăm campionatul, asta ar fi unul, altul ar fi finala Cupei Chinei, o surpriză mare şi foarte placută pentru mine, mai ales ca a fost caştigată dramatic şi poate câştigarea Supercupei cu ASA Târgu-Mureş. Atunci am antrenat o echipă un meci şi am câştigat un trofeu. Ar fi interesant să îl revăd.

5. Dar trei partide din cariera jucătorului Dan Petrescu pe care ai vrea sa le revezi acum?
În primul rând, aş revedea golurile de la Mondiale. Meciul cu America din ‘94 când am câştigat cu 1-0, meciul cu Anglia din ‘98 când am dat gol în minutul 90 şi poate câştigarea Cupei Angliei, finala, când am bătut cu 2-0 pe Middlesbrough, iar la golul doi am reuşit o pasă de gol. Acestea sunt doar o mică parte din meciurile care ar fi de revăzut, dar repet, în această perioadă nu vreau să mă uit la fotbal.

Afla mai multe despre: alexandru sabaudan petrescu 

viewscnt
Articole similare