Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Give me 5 | Laurenţiu Reghecampf, cu gândul la echipa sa de suflet: "Vreau să revăd meciul cu Rapid când am câştigat în minutul 93"

Give me 5 | Laurenţiu Reghecampf, cu gândul la echipa sa de suflet: "Vreau să revăd meciul cu Rapid când am câştigat în minutul 93"galerie foto

Special

Comentarii

Laurenţiu Reghecampf a fost invitatul lui Alexandru Săbău şi a răspuns provocărilor din cadrul rubricii "Give me 5 cu Săbău" de pe www.telekomsport.ro.

Personalităţi marcante din lumea fotbalului răspund în EXCLUSIVITATE provocărilor adresate de Alexandru Săbău pe pagina www.telekomsport.ro. Sâmbătă, unul dintre cei mai valoroşi antrenori români ai momentului, Laurenţiu Reghecampf (Al Wasl) a răspuns întrebărilor legate de dificila perioadă de inactivitate din fotbalul mondial, cauzată de pandemia de coronavirus.

Totodată, deşi a plecat de la FCSB, gândul talentatului tehnician român zboară tot spre formaţia sa de suflet. Reghecampf a fost unul dintre cei mai apreciaţi antrenori ai formaţiei roş-albastre de către suporterii FCSB-ului. El şi-a adus aminte de un meci memoriabil contra Rapidului, disputat în Liga 1, dar şi de performanţele extraordinare din Europa cu formaţia patronată de Gigi Becali. Interviul complet, mai jos. 

Give me 5 | Laurenţiu Reghecampf

1. E cea mai ciudată perioadă din viaţa omului Laurenţiu Reghecampf?

Laurenţiu Reghecampf: Am 44 de ani şi nu am trăit aşa ceva ce trăim azi. Perioada de când s-a declanşat acest virus a fost şi este cea mai ciudată din viaţa mea.

2. Cum gestionează un antrenor perioada asta de pauză fără antrenamente şi fără meciuri?

Laurenţiu Reghecampf: Foarte greu. Nu prea ai cum să gestionezi această perioadă. Nimeni nu a trăit aşa ceva. Ne adaptăm! Facem antrenamente online. Programe trimise către toţi jucătorii, încercam să vorbim cu ei non-stop, să rămână la greutatea optimă...dar este foarte dificil să controlezi situaţia. Jucătorii ştiu că s-ar putea să nu avem continuitate. Să se oprească campionatul. Problema mare este de mentalitate. Spune-le jucătorilor tineri să se antreneze acasă. Mulţi nu sunt pregătiţi mental pentru aşa ceva.

3. Cu ce îţi ocupi timpul?

Laurenţiu Reghecampf: Antrenamente video cu echipa, merg la stadion, fac sala, stau cu familia, gătim, ne uităm la filme...Cam ce face toată omenirea în ziua de azi. Pentru mine viaţa însă trebuie să meargă şi merge înainte...Este o perioadă dificilă pe care numai împreună o redresăm.

4. De ce îţi este cel mai dor?

Laurenţiu Reghecampf: De competiţie şi de libertate

5. Alege trei meciuri din cariera de fotbalit şi trei din cea de antrenor pe care ai dori să le revezi în această perioadă când stai acasă?

Laurenţiu Reghecampf: Din cariera de antrenor: meciul cu Rapid când am bătut în min 93, gol Bourceanu. Apoi dubla cu Ajax şi calificarea! Din cariera de jucător: calificarea în Cupa Germaniei cu Aachen contra lui Bayern Munchen în şaisprezecimi. Meciul de acasă, Steaua-PSG din preliminariile Ligii campionilor şi ultimul meci de promovare cu Aachen în Bundesliga

Laurenţiu Aurelian Reghecampf (44 de ani) o antrenează pe Al Wasl din 2018. În campionatul din Emirate a mai antrenat formaţia Al Wahda, imediat după experienţa din 2015-2017 de la FCSB. Tehnicianul român a cucerit Supercupa şi Cupa Ligii în această ţară cu fosta sa echipă, grupare cu care a terminat pe locul doi în campionat. Este finalist al Ligii Campionilor Asiei cu Al Hilal şi dublu campion al României cu FCSB. Cu gruparea patronată de Gigi Becali a cucerit alte două trofee şi a impresionat în Europa prin victoriile mari obţinute în faţa unor echipe ca Chelsea sau Ajax.

 Galerie foto

Afla mai multe despre: laurenţiu reghecampfalexandru săbău 

viewscnt
Articole similare