Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Gnohere, declaraţii incendiare despre rasismul din România, într-un interviul pentru Goal. Îi ”îngroapă” cariera lui Haţegan: ”Am păţit-o şi eu cu el, m-a lovit în inimă”

Gnohere, declaraţii incendiare despre rasismul din România, într-un interviul pentru Goal. Îi ”îngroapă” cariera lui Haţegan: ”Am păţit-o şi eu cu el, m-a lovit în inimă”
Comentarii

Harlem Gnohere face declaraţii incendiare despre rasismul din România, se declară alături de cei de la Istanbul Başakşehir şi îi îngroapă cariera lui Ovidiu Haţegan, pe care îl acuză că trece cu vederea episoadele de rasism. Declaraţiile vin în contextul în care Sebastian Colţescu este acuzat de rasism, după un incident petrecut în timpul meciului PSG - Istanbul Başakşehir, când s-a referit la Pierre Webo ca la ”ăla negru de acolo”.

Harlem Gnohere a jucat timp de cinci ani în România şi spune că a simţit pe propria piele rasismul din România. În plus, îi îngroapă cariera lui Ovidiu Haţegan, pe care îl acuză că şi în trecut a închis ochii la cazurile de rasism.

Gnohere, declaraţii incendiare despre rasismul din România. Cum îi îngroapă cariera lui Haţegan

În vârstă de 32 de ani, Harlem Gnohere spune că s-a confruntat în România cu un caz grav de rasism. Atacantul francez povesteşte într-un interviu pentru goal.com că, pe vremea când juca la FCSB, în timpul unui derby cu Dinamo, o tribună întreagă a imitat sunete de maimuţă. 

Gnohere spune că arbitru la acel meci a fost chiar Ovidiu Haţegan, cel care a fost central şi la PSG - Istanbul Başakşehir. Atacantul lui Mouscron îi îngroapă cariera lui Haţegan şi îl acuză că şi atunci, şi acum arbitrul român a încercat să lase de înţeles că nu a fost vorba despre rasism:

”Este şocant. Vorbesc limba română, înţeleg româna şi, când imaginile au fost difuzate, am înţeles ce a spus al patrulea oficial. În România este ceva obişnuit, dar când vine de la arbitri este inacceptabil. 

Niciodată nu am întâlnit un astfel de arbitru, dar când jucam la Steaua (n.r. FCSB) o tribună întreagă a imitat sunete de maimuţă. A fost în timpul unui derby cu Dinamo. Arbitrul în acea zi a fost Haţegan şi s-a prefăcut că nu a auzit nimic. El a fost singurul care n-a auzit, când toată lumea auzise foarte bine acele strigăte. 

Când am văzut meciul şi am văzut atitudinea lui Haţegan, am avut senzaţia că nu vrea să accepte ce se întâmplă. Am simţit că retrăiesc experienţa mea. M-a lovit în inimă. Când cineva îşi strigă sunete de maimuţă sau te numeşte ”negru” te doare adânc în interior”, a declarat Harlem Gnohere pentru goal.com.

Harlem Gnohere se plânge că rasismul în fotbal nu este recunoscut de instituţiile înalte

Fostul atacant al FCSB-ului îi felicită pe Mbappe şi Demba Ba că au luat atitudine în faţa afirmaţiilor lui Sebastian Colţescu şi că n-au mai vrut să intre pe teren. Gnohere spune că este mult prea mult rasism în fotbal şi că instituţiile de top nu iau atitudinea. Ba chiar neagă faptul că ar exista o astfel de problemă:

”Ieri (n.r. marţi) am văzut nişte tipi care merită cel mai mare respect. Kylian Mbappe, Demba Ba... Am avut şansa să vorbesc o dată cu Demba Ba, este un tip de aur. Îi susţin 100% şi sunt foarte bucuros că jucătorii au decis să oprească meciul.

Ceea ce mă întristează este că am senzaţia că autorităţile nu vor să recunoască rasismul în fotbal. Acest lucru este îngrozitor. Rasismul există şi trebuie să recunoaştem acest lucru. Când îl văd pe preşedintele Federaţiei Franceze de Fotbalp că neagă că există rasism în fotbal... Opreşte-te! Oamenii de culoare nu sunt proşti. Este îngrijorător”, a mai spus Gnohere.

Afla mai multe despre: gnohere 

viewscnt
Articole similare