Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

GoFundMe a închis pagina de donaţii pentru Israel Folau. Explicaţiile oferite de managerul Nicola Britton

GoFundMe a închis pagina de donaţii pentru Israel Folau. Explicaţiile oferite de managerul Nicola Britton

Diverse

Comentarii

GoFundMe a închis pagina de donaţii pentru rugbistul Israel Folau, pentru încălcarea termenilor platformei. Toţi cei care au donat până acum îşi vor primi banii înapoi, scrie The Guardian.

Folau strânsese până duminică seară peste 750.000 de dolari din donaţii pe platforma GoFundMe, pentru lupta sa în instanţă împotriva Federaţiei Australiene de Rugby. Ţinta strângerii de fonduri era 3 milioane de dolari.

Managerul GoFundMe Australia, Nicola Britton, a explicat închiderea paginii: “Compania noastră se dedică luptei pentru egalitate pentru comunitatea LGBTIQ+. Nu tolerăm promovarea discriminării. Platforma noastră există pentru a-i ajuta pe oameni să ajute”.

În luna aprilie, federaţia australiană, Rugby Australia, i-a reziliat contractul de jucător profesionist lui Israel Folau, după afirmaţiile homofobe făcute de acesta pe reţelele de socializare. "Beţivii, homosexualii, adulterii, mincinoşii, curvarii, hoţii, ateii, idolatrii, iadul vă aşteaptă. Căiţi-vă! Numai Iisus vă poate ajuta", a scris cel mai cunoscut şi cel mai bine plătit rugbist australian, creştin fundamentalist, pe Instagram.

La începutul acestei luni, Israel Folau a început o procedură judiciară împotriva Federaţiei Australiene de Rugby. El a deschis o pagină pe platform GoFundMe, în care a cerut ca oamenii să facă donaţii “pentru numele lui Dumnezeu”, după ce i-a fost reziliat contractul.

Conform termenilor platformei, pot fi închise paginile care încurajează strângerea de fonduri pentru apărarea în instanţă în cazul unor presupuse infracţiuni legate de ură, violenţă, hărţuire, discriminare, terorism sau intoleranţă cu privire la rasă, etnie, origine, religie sau orientare sexuală.

Afla mai multe despre: gofundmeisrael folau 

viewscnt
Articole similare