Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Golden State Warriors a învins Cleveland Cavaliers şi a câştigat al şaselea titlu în NBA

Golden State Warriors a învins Cleveland Cavaliers şi a câştigat al şaselea titlu în NBA

NBA

Comentarii

Golden State Warriors este noua - şi vechea - campioană a NBA. Echipa din Oakland a învins, sâmbătă dimineaţă, pe Quicken Loans Arena, cu scorul de 108-85, formaţia Cleveland Cavaliers în meciul patru al finalei şi şi-a asigurat al şaselea titlu de campioană a ligii profesioniste nord-americane de baschet şi al doilea la rând.

După ce a câştigat primele trei meciuri ale finalei, Golden State Warriors a fost net superioară adversarei sale şi pe parcursul partidei a patra: 34-25, 27-27, 25-13, 22-20.

Stephen Curry a reuşit 37 de puncte, dar Kevin Durant a fost desemnat pentru al doilea an la rând MVP-ul finalei, după ce şi-a trecut în cont 20 de puncte, 12 recuperări şi zece pase decisive.

De partea cealaltă, acelaşi LeBron James a avut cele mai bune cifre: 23 de puncte, opt assist-uri şi şapte recuperări.

Golden State Warriors a cucerit, astfel, cel de-al şaselea titlu de campioană în NBA - 1947, 1956, 1975, 2015, 2017, 2018 - şi a urcat pe locul trei în topul celor mai titrate echipe, la egalitate cu Chicago Bulls.

Înainte de ultimul meci al finalei, Donald Trump a declarat, potrivit nba.com, că nu îi va invita pe campioni la Casa Albă, în contextul în care LeBron James (Cleveland Cavaliers) şi Stephen Curry (Golden State Warriors) au spus că echipele lor nu sunt interesate să ajungă la Casa Albă.

“Nu l-am invitat pe LeBron James şi nu l-am invitat pe Stephen Curry. Nu vom invita niciuna dintre cele două echipe”, a spus Trump.

Donald Trump a anulat recent ceremonia de primire a echipei Philadelphia Eagles, câştigătoarea Super Bowl, la Casa Albă, după ce mai mulţi jucători au participat la mişcarea de boicotare a imnului american lansată în 2016 de Colin Kaepernick. Preşedintele a spus însă că ar fi încântat să îi primească pe componenţii formaţiei de hochei pe gheaţă Washington Capitals, câştigătoarea Cupei Stanley.

Afla mai multe despre: nbawarriorsbaschet 

viewscnt
Articole similare