Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Golul cu Austria, cel mai ciudat din cariera lui Alibec: „Nu ştiu dacă am mai dat vreodată aşa”. Ce a schimbat Rădoi la atacantul Astrei | EXCLUSIV

Golul cu Austria, cel mai ciudat din cariera lui Alibec: „Nu ştiu dacă am mai dat vreodată aşa”. Ce a schimbat Rădoi la atacantul Astrei | EXCLUSIV
Comentarii

Mai bine mai târziu decât niciodată. Acesta este motto-ul după care pare să funcţioneze Denis Alibec. Ajuns la 29 de ani, atacantul a făcut la echipa naţională, cu Irlanda de Nord şi Austria, două dintre cele mai bune meciuri ale carierei.

„Am simţit că Mirel Rădoi are încredere în mine şi d-asta am dat totul pe teren şi cred că am făcut două partide bune”, a declarat Denis Alibec pentru Telekom Sport.

La Klagenfurt, atacantul Astrei a marcat în minutul 3 primul gol al României în victoria cu Austria, scor 3-2. A fost doar al doilea gol al lui Alibec pentru echipa naţională: „Cred că e cel mai rapid gol din cariera mea, nu ştiu dacă am mai dat vreodată aşa de repede. M-am bucurat, nu prea vedeam mingea de portar dacă a intrat în poartă sau nu, am realizat mai greu că a fost gol. La cum am jucat, meritam o victorie în cele două meciuri, chiar am făcut două partide bune şi sper să câştigăm grupa. Am tremurat puţin la sfârşit, au avut ei acea ocazie, dar am zis că de data aceasta vom câştiga totuşi”.

Şi pentru România a fost doar a doua victorie din istorie în faţa Austriei, o naţională care i-a subestimat pe „tricolori” în etapa a doua din Liga Naţiunilor: „Şi la încălzire ne priveau cam de sus aşa şi am zis să le arătăm că putem să-i batem”, a adăugat Alibec.

Cotat de Transfermarkt la 1,9 milioane de euro, Denis Alibec se gândeşte să aibă aceeaşi prestaţie bună şi la Astra în perspectiva unui viitor transfer. Cu giurgiuvenii, atacantul mai are contract până în 2021: „Important e să fiu cu capul acolo, să fiu pregătit de meciuri şi cu siguranţă vom juca bine. Chiar am început campionatul puţin dezamăgiţi de ce se întâmplă, vorbesc de Astra, dar acum mi-a mai trecut puţin şi sunt mai bucuros. Nu m-a lăsat să plec, e clar că voi aştepta până în iarnă, altceva n-am ce să fac. Poate doar dacă vine o ofertă nebună.  Nu mă mai gândesc, nu-mi mai fac planuri pentru că de fiecare dată când mi-am făcut, nu au ieşit. Ce o fi, o fi. Îmi văd de treaba mea”.

Pe 8 octombrie, naţionala României are meci cu Islanda în barajul de califiare la Campionatul European. Câştigătoarea acestui duel se va înfrunta în finală cu învingătoarea partidei Ungaria - Bulgaria.

„Am plecat foarte bucuroşi, cu o speranţă că vom putea merge la Euro. E mai frumos să ai meciuri decât să te antrenezi”, a concluzionat Denis Alibec.

 



 

Afla mai multe despre: alibecromaniaradoiastra 

viewscnt
Articole similare