Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Gonzalo Higuian poate ajunge la Athletic Bilbao, în vară. Nu, nu vor renunţa la filozofia bască. Cum plănuiesc transferul

Gonzalo Higuian poate ajunge la Athletic Bilbao, în vară. Nu, nu vor renunţa la filozofia bască. Cum plănuiesc transferul
Comentarii

Gonzalo Higuain a decis să părăsească pe Juventus Torino la finalul acestui sezon. "Pipita" nu a mai dorit să-şi prelungească înţelegerea cu Bătrâna Doamnă şi pleca liber de contract.

În 2016, Gonzalo Higuain era achiziţionat de Juventus Torino de la rivala Napoli pentru 90 de milioane de euro, iar în vara lui 2020 va deveni jucător liber de contract. Practic, Juventus Torino se alege cu o gaură imensă în contract. Exceptând  cele două perioade în care a fost împrumutat la AC Milan (6 luni) şi Chelsea (6 luni), când s-au ales din partea celor două formaţii de 18 milioane de euro şi au fost scutiţi de achitarea salariului, în cei trei ani în care a îmbracat tricoul lui Juventus, Higuain a fost răsplătit cu aproximativ 17 milioane de euro. 

Ajuns la 32 de ani, internaţionalul argentinian poate ajunge în La Liga, în vară, acolo unde ar fi dorit cu insistenţă de Athletic Bilbao. Cotidianul spaniol Marca a anunţat că Higuain, fost jucător la Real Madrid, Napoli, Milan şi Chelsea este stră-strănepotul unui emigrant basc ajunsm în Argentina.

În consecinţă, Higuain se încadrează la criteriile privind legitimarea jucătorilor la Athletic Bilbao, basc la origini. Ar fi caz în care un jucător de o altă naţionalitate decât bască ar juca pentru Bilbao, după Cristi Ganea (român), Vicente Biurrun (brazilian), Bixente Lizarazu (francez), Fernando Amorebieta (venezuelean), Javier Iturriaga (mexican) şi Aymeric Laporte (francez)

Afla mai multe despre: higuainjuventusbilbao 

viewscnt
Articole similare