Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Granzii continentului pun presiune şi pe UEFA! Ce anunţ au făcut după ce au transmis că vor boicota noul Mondial al Cluburilor

Granzii continentului pun presiune şi pe UEFA! Ce anunţ au făcut după ce au transmis că vor boicota noul Mondial al Cluburilor
Comentarii

În aceste zile vor avea loc întâlniri între reprezentanţi ai forului european şi liderii grupului care le conţine pe cele mai mari cluburi din Europa.

Pe agenda discuţiilor se va afla şi subiectul formatului Ligii Campionilor pe care grupările din cele mai tari campionate îl vor schimbat. Astfel se încearcă adoptarea unui model apropiat celui din handbal, acolo unde există grupe pe criterii valorice. Grupul de lucru care va negocia cu UEFA îi conţine pe reprezentanţii cluburilor engleze de top, Manchester City, Manchester United, Chelsea, Tottenham, Liverpool şi Arsenal la care se adaugă Everton, Newcastle şi Leicester. În afara englezilor, un cuvânt de spus mai au Real Madrid, FC Barcelona, Bayern şi Juventus.

Aceştia au gândit chiar un sistem promovare-retrogradare care să fie aplicat în cea mai tare competiţie europeană inter cluburi. Mai mult îşi doresc ca meciurile să aibă loc în weekend şi nu în timpul săptămânii ca până acum. Ideile nu sunt noi, doar că acum s-a aflat că există şi un acord între UEFA şi cluburi prin care actualul format să fie păstrat până în 2024.

Totuşi se încearcă o schimbare din mers sub presiunea granzilor continentului de formare a unei competiţii separate. Această poziţie de forţă a fost exprimată de cluburile europene şi după anunţul FIFA de săptămâna trecută. Forul condus de Giani Infantino anunţa o reformare a CM al cluburilor a cărei ediţie din 2021 să aibă la start 24 de participante. Multe cluburi cu greutate au anunţat deja că vor boicota respectivul turneu. 

Afla mai multe despre: uefaliga campionilorcluburi mariformat 

viewscnt
Articole similare