Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Grosjean, declaraţii cutremurătoare despre accidentul din Bahrain: ”Corpul meu a început să se relaxeze. Eram împăcat cu mine şi urma să mor”

Grosjean, declaraţii cutremurătoare despre accidentul din Bahrain: ”Corpul meu a început să se relaxeze. Eram împăcat cu mine şi urma să mor”

Formula 1

Comentarii

Romain Grosjean, pilotul echipei Haas-Ferrari, a dezvăluit clipele cutremurătoare prin care a trecut în timpul accidentului din Marele Premiu din Bahrain. Pilotul în vârstă de 34 de ani a fost implicat într-un grav accident, încă din primul tur, bolidul său a explodat, dar Grosjean a reuşit să iasă din flăcări şi s-a ales doar cu arsuri pe mâini.

Grosjean a trecut în MP din Bahrain prin cele mai grele momente din cariera sa. Bolidul său s-a lovit de parapet şi a explodat, spre spaima tuturor celor care au văzut momentul. Din fericire, pilotul francez a reuşit să iasă din flăcări şi a suferit doar câteva arsuri pe mâini.

Însă acel moment a fost extrem de dificil pentru Romain Grosjean, care spune că în acele momente se împăcase cu ideea că va muri. 

„M-am uitat dreapta şi stânga, şi am văzut că pe stânga erau flăcări. Aşa că mi-am zis: 'nu mai am timp să aştept aici'. Aşa că următorul lucru e că am încercat să mă ridic mai mult pe dreapta, dar nu a mers. M-am dus din nou pe stânga, din nou nu a mers.

M-am aşezat din nou jos şi m-am gândit la Nikki Lauda, la accidentul lui din 1976 de la Nurburgring şi m-am gândit că nu se poate termina aşa, nu poate fi ultima mea cursă. În niciun caz. Aşa că am încercat din nou şi m-am blocat.

M-am întors şi apoi a fost acel moment mai puţin plăcut în care corpul meu a început să se relaxeze. Eram împăcat cu mine şi urma să mor. Mi-am pus întrebarea: 'O să-mi ardă încălţările sau piciorul, sau mâna? Va fi dureros? De unde o să înceapă?' Pentru mine mi s-a părut că au fost 3-4 secunde. Cred că au fost de fapt milisecunde la momentul respectiv. Şi apoi m-am gândit la copiii mei şi mi-am zis 'Nu, ei nu au cum să îşi piardă tatăl astăzi'”,  povestit Grosjean într-un interviu pentru Sky Sports.

Până la urmă, a găsit o cale să se elibereze şi să iasă din flăcări: ”Nu ştiu de ce, dar m-am decis să îmi întorc casca către partea stângă şi să mă ridic în acest fel şi apoi să încerc să îmi rotesc umărul. A părut că a mers, dar apoi am realizat că piciorul meu era prins în interiorul maşinii.

Aşa că m-am aşezat din nou jos şi am tras cât am putut de tare de piciorul meu stâng care a ieşit din încălţămintea sport. Apoi am făcut din nou aceeaşi mişcare cu casca şi apoi umerii au reuşit să iasă în afară, şi în timp ce am reuşit să îmi scot umerii am ştiut că urmează să sar în afară.

Aveam ambele mâini în flăcări în acel moment. Am văzut cum mi se topesc mănuşile pe mâini şi am simţit durerea, dar eram fericit în acelaşi timp că sunt în afara maşinii”, a mai povestit pilotul de Formula 1. 

Afla mai multe despre: grosjean 

viewscnt
Articole similare