Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Grupa României U21 la EURO 2023, sub lupa specialiştilor. Cine sunt vedetele fiecărei naţionale şi care este cel mai mare talent din lotul lui Săndoi

Grupa României U21 la EURO 2023, sub lupa specialiştilor. Cine sunt vedetele fiecărei naţionale şi care este cel mai mare talent din lotul lui Săndoi

EURO

Comentarii

Campionatul European U21 din 2023 este găzduit de România şi Georgia, ţări în care vor concura unele dintre cele mai mari tinere talente din fotbalul european. Remarcatul specialiştilor din lotul României este un nume care a avut o creştere incredibilă în sezonul încheiat recent.

România U21 şi Grupa B la EURO 2023. Cine sunt vedetele fiecărei naţionale şi care este cel mai mare talent din lotul lui Săndoi

Campionatul European de tineret este găzduit de România şi Georgia şi are loc între 21 iunie şi 8 iulie. 16 ţări vor participa.

Jocurile se dispută pe patru stadioane din România (Steaua-Ghencea, Rapid-Giuleşti, Cluj Arena, Dr Constantin Rădulescu – Cluj) şi patru din Georgia.

Capitala va găzdui toate cele şase meciuri din grupa B, în care se află România, Spania, Croaţia şi Ucraina, un sfert de finală şi o semifinală.

Cluj-Napoca va găzdui meciurile grupei D, din care fac parte Franţa, Italia, Elveţia şi Norvegia, precum şi un sfert de finală.

Aşadar, România face parte din Grupa B, alături de Spania, Croaţia şi Ucraina, iar specialiştii nemţi au remarcat cei mai importanţi jucători de la fiecare echipă naţională, cei care pot face diferenţa în orice moment.

Spania - Gabri Veiga (21 de ani, Celta Vigo, 30 de milioane de euro) şi Oihan Sancet (23 de ani, Athletic Bilbao, 30 de milioane de euro)

Spania este considerată favorita grupei şi una dintre principalele candidate la titlu. Are cinci triumfuri europene la această categorie de vârstă, ultima dată în 2019.

Vedetele ”Furiei Roja” sunt mijlocaşii Gabri Veiga şi Oihan Sancet, ambii cotaţi la 30 de milioane de euro, conform Transfermarkt.com.

Veiga a avut o creştere a cotei de piaţă incredibilă, după ce în urmă cu un an valora doar 1,5 milioane de euro, iar acum cel mai probabil va pleca de la Celta pentru 40 de milioane de euro, record de vânzare în istoria clubului din Vigo.

Croaţia - Martin Baturina (20 de ani, Dinamo Zagreb, 15 milioane de euro)

Jucătorul cu cea mai mare valoare din lotul balcanicilor este Martin Baturina. Mijlocaşul ofensiv al lui Dinamo Zagreb este văzut de croaţi drept ”noul Modric”, a avut deja apariţii în Liga Campionilor şi ar fi dorit la echipe importante din Vest.

Ucraina - Mykhaylo Mudryk (22 de ani, Chelsea, 50 de milioane de euro) şi Georgiy Sudakov (20 de ani, Şahtior Doneţk, 11 milioane de euro)

De departe, vedeta ucrainenilor este Mykhaylo Mudryk, jucător transferat de Chelsea la începutul anului pentru 100 de milioane de euro.

Dar cel care va asigura ca Mudryk să-şi facă treaba cu vârf şi îndesat este Georgiy Sudakov, mijlocaşul ofensiv al celor de la Şahtior.

A avut o creştere impresionantă în ultimul sezon şi a devenit rapid un om de bază pentru echipa din Doneţk.

România - Louis Munteanu (21 de ani, Farul Constanţa, 1,4 milioane de euro)

Din lotul României, specialiştii străini l-au remarcat pe Louis Munteanu, recent campion cu Farul Constanţa, echipă la care a fost împrumutat sezonul trecut.

Transferat de Fiorentina în 2020, a fost cedat sub formă de împrumut la Farul, unde a fost om de bază în echipa cu care Gică Hagi a luat titlu în România.

”Regele” încearcă să-l aibă sub comandă şi în sezonul viitor, dar rămâne de văzut ce decizie vor lua oficialii Fiorentinei, club la care încă nu a debutat la nivelul primei echipe, după ce a făcut parte din lotul de tineret.

Munteanu a avut o creştere a cotei de piaţă incredibilă în decursul sezonului petrecut la Farul, de la 350.000 de euro la 1,4 milioane.

Luis Munteanu este ”unul dintre cei mai importanţi jucători ofensivi din echipa României. Nu este un atacant clasic, este adesea atras de aripi şi apoi pătrunde cu mingea în centru pentru a trage cu piciorul lui de bază, dreptul. Dar ceea ce îl deosebeşte mai presus de toate este că are ambele picioare”, notează nemţii de la Markwert.

Românul legitimat la Fiorentina a făcut parte din lotul naţionalei mari pentru meciurile cu Kosovo şi Elveţia, dar nu a fost inclus pe lista finală a selecţionerului Edi Iordănescu.

România U21 este la a patra patricipare la un Campionat European de tineret, după ediţiile din 1998, 2019 şi 2021. În 1998 şi 2019 a ajuns până în semifinale.

Totodată, şi celelalte naţionale participante la EURO 2023 au în componenţă cele mai mari tinere talente din fotbalul european.

Reprezentativa de tineret a României, condusă de Emil Săndoi, va debuta în compania selecţionatei similare a Spaniei, astăzi, de la ora 21:45, în format live text pe Orangesport.ro.

Afla mai multe despre: echipa nationalaeuro 2023romania u21farul constantalouis munteanu 

viewscnt
Articole similare