Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Guardiola transferă de la FC Barcelona. Le-a cerut şeicilor să bage mâna adânc în buzunar pentru un campion mondial: mutarea rezolvă marea problemă a "Cetăţenilor"

Guardiola transferă de la FC Barcelona. Le-a cerut şeicilor să bage mâna adânc în buzunar pentru un campion mondial: mutarea rezolvă marea problemă a "Cetăţenilor"

FC Barcelona

Comentarii

Samuel Umtiti (26 de ani), fundaşul de fier căzut în dizgraţie la FC Barcelona, ar putea pleca de la clubul de pe Camp Nou în ianuarie, odată cu deschiderea unei noi ferestere de transferuri. Campion mondial cu Franţa în 2018, Umtiti e dorit de cluburi mari din Anglia, precum Arsenal sau Manchester City. "Cetăţenii" sunt ultimii întraţi în cursa pentru stopperul din Hexagon, care a ajuns rezervă în echipa Barcelonei.

Măcinat de o accidentare la genunchi pe care a refuzat să o opereze ca să se refacă în mod complet, Umtiti a pierdut echipa la FC Barcelona, locul său fiind luat de un alt francez, Clement Lenglet (24 de ani). Umtiti a riscat totul pentru a câştiga titlul mondial cu Franţa, în 2018, şi se pare că a pierdut pe plan personal pentru că nu mai joacă titular în echipa lui Ernesto Valverde. Totul se poate schimba, însă, în ianuarie.

Francezul, unul dintre cei mai buni fundaşi centrali din lume înainte de accidentarea care a lăsat urmări, e dorit de Arsenal. "Tunarii" l-au vrut pe Umtiti şi în vară, dar nu s-au înţeles cu şefii Barcelonei. Acesta ar putea reveni în atenţia lui Arsenal în iarnă, dar ultimii intraţi în cursa pentru Umtiti sunt cei de la Manchester City. De asemenea, presa din Anglia scrie că Manchester United, dar şi Chelsea îl urmăresc atent pe Umtiti.

Rămâne de văzut care va fi preţul pe care şefii catalani îl vor stabili pentru vânzarea lui Samuel Umtiti. Barcelona l-a cumpărat pe Umtiti de la Olympique Lyon în 2016, pentru "doar" 25 de milioane de euro, dar e greu de crezut că va renunţa la francez pentru o sumă mai mică de 50 de milioane de euro. De al momentul transferului său pe Camp Nou, Umtiti a strâns 103 meciuri, două goluri şi o pasă de gol.

De asemenea, a câştigat două titluri de campion, două Cupe ale Regelui şi două Superucupe ale Spaniei alături de formaţia blaugrana.

Afla mai multe despre: samuel umtitimanchester citypep guardiola 

viewscnt
Articole similare