Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Gură de oxigen pentru echipele cu probleme financiare. Burleanu anunţă prelungirea perioadei în care se pot plăti datoriile

Gură de oxigen pentru echipele cu probleme financiare. Burleanu anunţă prelungirea perioadei în care se pot plăti datoriile

Superliga

Comentarii

Răzvan Burleanu a susţinut o conferinţă de presă în urma Comitetului Executiv. Preşedintele FRF a discutat despre diverse subiecte, printre care si problemele financiare ale mai multor echipe. Acesta a anunţat că perioada în care se pot plăti datorii se va prelungi, spre uşurarea lui Dinamo, printre altele.

Cluburile din primele două ligi au primit o gură de oxigen. Comitetul Executiv de astăzi a decis prelungirea perioadei în care datoriile pot fi achitate, astfel încât să nu fie influenţat procesul de licenţiere.

”Prin decizia CEx de astăzi, la propunerea administraţiei de licenţiere, ne dorim să venim în sprijinul cluburilor care îşi doresc licenţă UEFA, de Liga 1 sau certificare de Liga 2. Am modificat regulamentul de licenţiere şi am creat mai multe posibilităţi, am dat mult timp, pentru ca formaţiile să poată achita integral datoriile aferente anului trecut.

În cazul cluburilor care în ultimul an, 2020, au înregistrat venituri mai mici cu cel puţin 15% faţă de anul precedent, 2019, atunci un procent din aceste datorii, nu mai mult de 15%, poate fi plătit până la 30.06.2021, nu la finalul lunii aprilie, cât era până acum, în sistemul de licenţiere.

La bază este inclusiv o circulară UEFA şi o vom aplica doar în acest an. Comitetul Executiv a considerat că trebuie extins şi pentru formaţiile din Liga 1 şi Liga 2. Aceste datorii pot fi doar către angajaţi, asigurări sociale şi autorităţi fiscale”, a declarat Răzvan Burleanu.

Astfel, echipele româneşti vor fi nevoite să îşi plătească oricum un anumit procent din datorii până la data uzuală, dar, dacă îndeplinisc condiţia enumerată mai sus, pot prelungi termenul plătirii a maxim 15% din suma restantă.

Afla mai multe despre: liga 1 

viewscnt
Articole similare