Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Hagi a propus în conferinţă două soluţii pentru salvarea fotbalului românesc

Hagi a propus în conferinţă două soluţii pentru salvarea fotbalului românesc

Farul Constanța

Comentarii

Antrenorul formaţiei FC Viitorul, Gheorghe Hagi, consideră că este în scădere cota fotbalistului român, având în vedere că naţionale României nu se califică la turneele finale. Totuşi, Hagi crede că în fotbal vine o generaţie frumoasă, dar aceasta trebuie să aibă un mediu sănătos pentru a creşte şi a progresa. Hagi propune ca multinaţionalele să susţină sportul românesc.

Hagi a declarat duminică, într-o conferinţă de presă, că vine o generaţie foarte bună în fotbalul românesc, dar ea trebuie să crească într-un mediu sănătos pentru a progresa şi a căpăta experienţă.

“Investiţia mea cea mai mare am făcut-o în tineri, acum nouă ani pentru că ei sunt viitorul, ei ne vor reprezenta, dar ei trebuie educaţi şi formaţi aşa cum trebuie pentru a avea un viitor bun. România a avut generaţii care s-au terminat sau sunt pe terminate şi trebuie să vină altele. Eu zic că o să vină o generaţie frumoasă, nu am început munca de pomană acum 9 ani, va veni o generaţie foarte frumoasă, cu jucători foarte buni, dar atenţie, dacă vom schimba ceva, spre bine, dacă ne vom organiza foarte, foarte bine prima ligă, a două şi a treia. Ei trebuie să aibă un mediu foarte sănătos, bun, puternic pentru a progresa,  ca să capate experienţă. Altfel va fi foarte greu”, a afirmat antrenorul Viitorului.

Fostul internaţional consideră că este în scădere cota fotbalistului român.

“În momentul de faţă, în România trebuie să reflectăm foarte, foarte tare la cota fotbalistului român, care e în scădere foarte mare, mare de tot. Din păcate, cred că acest lucru s-a văzut, la ultimul mondial nu am fost, la under 21, 19, 17, 15 nu ajungem şi atunci cum să îţi creezi cota? Doar să scriem în ziar, să lăudăm puţin într-o zi pe cineva şi atât ? La bază stă o organzare bună, un concept unitar cu un obiectiv clar de a face performanţă, nu de a de forma jucători pentru că ei din sute de mii de jucători imposibil să nu iasă unul, doi, trei, cinci, şapte zece. Obiectivul e să faci performanţă cu echipa. Toate loturile naţionale să-şi propună să se califice la campionate europene şi mondiale. Doar acest poriect mai poate sta în picioare. În rest, încet, încet o să dispărem, asta e opinia mea”, a declarat Gheorghe Hagi. 

El consideră că o altă soluţie o reprezintă ca fotbalul de performanţă să fie finanţat cum trebuie şi să devină o prioritate la nivel naţional, propunând ca multinaţionalele să investească în sportul românesc.

“A doua soluţie este ca fotbalul de performanţă să fie finanţat aşa cum trebuie, să fie o prioritate la nivel naţional, infrastrutură, bugete, finanţare. Multinaţionalele să vină lângă noi, să dea o lege în care ele să devină suportul numărul unu al sportului românesc. Sunt foarte multe, produc foarte mulţi bani în România, miliarde şi atunci trebuie să susţină sportul deoarece sportul este un segment social de mare importanţă a României. Dacă mai avem mândrie, dacă mai avem orgoliu, dacă vrem să ne luptăm cu cei de afară, dacă nu, rămânem şi o ducem cu lupte în Piaţa Victoriei”, a precizat Gheorghe Hagi.

El a mai spus că trebuie să vină o generaţie care să aibă performanţe mai mare decât l-a avut generaţia din care a făcut parte.

Afla mai multe despre: gica hagiviitorulliga 1 

viewscnt
Articole similare