Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Hagi, după filmul fără happy end trăit de naţionala U19: "Trebuie să uite şi să meargă mai departe!"

Hagi, după filmul fără happy end trăit de naţionala U19: "Trebuie să uite şi să meargă mai departe!"

Echipa națională

Comentarii

Antrenorul formaţiei Viitorul, Gheorghe Hagi, spune că experienţa naţionalei U19 s-a terminat trist, după ce a ratat calificarea la Campionatul European, dar că jucătorii trebuie să uite cât mai repede acest episod, să se pregătească bine, să se motiveze pentru că au un drum lung de făcut.

Hagi a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că jucătorii au avut o perspectivă extraordinară la un moment dat, dar lucrurile s-au dărâmat într-o clipă de neglijenţă.

“A fost un moment care la început a părut extraordinar. Aveau o perspectivă extraordinară, dar din păcate cum e în fotbal sau şi în viaţă lucrurile se pot dărâma într-o clipă de neglijenţă. E un moment din viaţa lor, s-a terminat trist, dar ei au un drum înainte de făcut, un drum lung, greu, unde trebuie să muncească, să aibă ambiţie, să se sacrifice în continuare. Sunt tineri, iar când eşti tânăr, uiţi repede. Ei trebuie să uite şi să meargă înainte, să se motiveze şi să fie puternici”, a afirmat Hagi.

Naţionala U19 a ratat calificarea la Campionatul European după ce a pierdut partida cu Ucraina cu scorul de 2-1, jucătorii români având nevoie şi de un egal pentru a fi prezenţi între cele mai bune opt naţionale ale continentului la această categorie de vârstă.



Hagi s-a referit şi la meciul disputat săptămâna trecută de naţionala U21 în compania Angliei, spunând că România are tineri de perspectivă care vor ajunge fotbalişti foarte buni dacă vor progresa.

“Englezii erau campioni mondiali, sunt cei mai buni din lume. Dacă mai erau şi ceilalţi patru probabil eram şi mai buni. Avem tineri de perspectivă care dacă progresează vor ajunge fotbalişti foarte buni. E o generaţie foarte bună, vedem ce se va întâmpla. Ei trebuie să producă rezultate, victorii, ele îţi aduc încredere, îţi aduc linişte şi performanţa te face să te simţi puternic. Deocamdată, noi suntem pe drumul de a construi, de a face anumite lucruri, nu putem să ne comparăm cu cei de afară. Dar asta nu înseamnă că noi suntem mai puţin valoroşi”, a explicat Gheorghe Hagi.

Naţionala under 21 a României a fost învinsă, sâmbătă, la Wolverhampton, cu scorul de 2-1, de selecţionata similară a Angliei, într-un meci amical.

Afla mai multe despre: hagiu19nationala 

viewscnt
Articole similare