Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

"Hagi, moştenitorul Carpaţilor!" L'Equipe, material special înainte de România - Franţa. Ce le-a declarat "Regele" şi ce spun despre Ianis

"Hagi, moştenitorul Carpaţilor!" L'Equipe, material special înainte de România - Franţa. Ce le-a declarat "Regele" şi ce spun despre Ianis

Echipa națională

Comentarii

România U21 - Franţa U21, luni, de la 22:00, în ultimul meci al Grupei C de la EURO 2019. Cu un egal sau o victorie, tricolorii merg în semifinale în calitate de câştigători ai grupei, dar calificarea poate fi obţinută şi în cazul unei înfrângeri, cu condiţia să fie la maxim două goluri diferenţă.

Jurnaliştii de la L'Equipe prefaţează meciul din această seară cu un material special dedicat "Regelui" Gheorghe Hagi şi "Prinţului" Ianis, care e numit de francezi "Moştenitorul Carpaţilor".

"Ianis străluceşte pe teren, în timp ce părintele său, legenda vie a ţării, radiază în tribună, unde atrage toate privirile. Cel mai bun jucător din istoria selecţionatei naţionale, «Maradona al Carpaţilor», găseşte cu greu loc printre suporterii care vor să discute cu el”, notează sursa citată.

„Ianis trăieşte acest Euro ca pe o trambulină care-l poate duce departe. E urmărit cu atenţie de cluburile din Premier League şi de Galatasaray, ultimul club al carierei tatălui. De altfel, Ianis s-a născut la Istanbul şi poartă în mod natural numărul zece”, mai scriu cei de la L'Equipe.



Francezii au stat de vorbă cu antrenorul şi patronul celor de la Viitorul, care le-a povestit despre proiectul academiei, dar şi despre fiul său.

"Totul era plănuit, aveam viziunea mea, pe care am concretizat-o pentru a regăsi succesul. Fotbalul nostru îşi pierduse şcoala şi profesorul [...] Am revenit la bază pentru a lansa o generaţie mai bună ca a noastră", a declarat Hagi.

"Ianis e inteligent şi talentat, dar trebuie încă să progreseze. Are personalitate şi loveşte mingea bine cu ambele picioare [...] Suntem diferiţi ca joc, dar, în interior, suntem identici", mai spune "Regele", citat de "L'Equipe".
 

Afla mai multe despre: ianis hagigeorge puscas 

viewscnt
Articole similare