Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Hagi, Nadia, Potec şi Gabi Szabo se unesc pentru a salva sportul românesc. Se oferă 500.000 de euro pe proiect, pentru a forma campioni

Hagi, Nadia, Potec şi Gabi Szabo se unesc pentru a salva sportul românesc. Se oferă 500.000 de euro pe proiect, pentru a forma campioni

Sporturi

Comentarii

Gheorghe Hagi, Nadia Comăneci, Camelia Potec şi Gabriela Szabo vor face parte din comitetul de selecţie a proiectelor pentru Programul gROwth - "Investim în copii, investim în viitor."

Programul gROwth este o iniţiativă guvernamentală, care a primit undă verde în urmă cu o săptămână. Prin acest program organizaţiile non-guvernamentale şi instituţiile publice vor putea solicita şi primi fonduri nerabursabile, în valoare de până la 500.000 euro pe proiect, pentru a descide grădiniţe cu program sportiv. 

Bugetul total al proiectului este 2,35 miliarde de lei, sumă care va putea fi accesată până la finalul anului 2020. Patru dintre cei mai importanţi sportivi pe care i-a dat România Gheorghe Hagi, Nadia Comăneci, Camelia Potec şi Gabriela Szabo au răspuns afirmativ solicitării de a face parte din comietul careva selecta proiecte pentru programul gROwth.

Într-un comunicat oficial cei patru şi-au exprimat punctul de vedere în legătură acest program şi şi-au motivat alegerea făcută de a face parte din comitetul de selecţie a proiectelor depuse pentru finanţare.

"Nevoia acută a demararii unui program de dezvoltare al sportului românesc se simte tot mai puternic în ultimii ani. În această perioadă, am gasit tot mai rar sportivii din Romania printre medaliaţii competiţiilor internaţionale de top. Dacă la Olimpiada de la Sydney (în 2000), România obţinea 26 de medalii, 16 ani mai tarziu, la Rio, ţara noastră a obtinut doar 4 medalii şi a participat cu jumătate din numărul de sportivi pe care i-a avut la dispoziţie în Australia.

Asta se întamplă în principal pentru că România nu a mai avut o bază de selecţie la nivelul copiilor şi juniorilor. Iar cauza acestei deteriorări a bazei de selecţie este că nimeni nu a mai investit în sport la acest nivel şi nimeni nu a venit cu un program coerent de remediere a acestei probleme.

Programul Growth – Investim in copii, investim in viitor iniţiat de Guvernul Romaniei poate fi un moment crucial pentru sportul românesc.
De aceea, patru mari sportivi romani - Nadia Comăneci, Camelia Potec, Gabriela Szabo şi Gheorghe Hagi – au decis să-i acorde credit si să onoreze invitaţia de a fi membrii comitetului care va selecta proiectele depuse pentru finanţare. 

Este evident că programul e iniţiativa unui guvern sustinut de un partid politic. Dar toti membrii comitetului ţin să precizeze foarte clar că prezenţa în respectivul comitet nu reflectă niciun fel de simpatie politică.
Ei au fost, de-a lungul timpului, susţinători ai ideii de program naţional de dezvoltare a sportului la nivel de copii şi juniori şi consideră că Growth – Investim în copii, investim în viitor ar putea fi începutul unui astfel de program. Este unicul motiv al prezenţei lor în comitet.

Toţi cei patru vor emite un vot de încredere pentru toate proiectele pe care le vor considera eligibile pentru iniţiativa Growth – Investim in copii, investim in viitor într-un cadru de dezbatere complet apolitic"

Alegerile lor vor veni in urma unei abordari impartiale a fiecarui dosar, iar ei vor reprezenta o singura voce atunci cand aproba sau aleg un proiect eligibil pentru finantare. Singura conditie ca un proiect sa intre in dezbatere este sa indeplineasca cerintele descrise in actele normative care reglementeaza infiintarea programului"

Afla mai multe despre: haginadiaszabogrowthpotec 

viewscnt
Articole similare