Experiențe împreună.
You are here:

Hagi: "Ştiţi de ce nu l-a lăsat Ajax pe Răzvan Marin la Euro?! Mi-e greu să-mi păstrez cumpătul! E normal!?" "Regele", mesaj extrem de dur pentru UEFA

Hagi: "Ştiţi de ce nu l-a lăsat Ajax pe Răzvan Marin la Euro?! Mi-e greu să-mi păstrez cumpătul! E normal!?" "Regele", mesaj extrem de dur pentru UEFA

Liga 1

Comentarii

Gheorghe Hagi a atins din nou subiectul delicat al accesului în grupele competiţiilor europene pentru echopele din campionatele "mici" şi a lansat un nou mesaj ferm pentru UEFA: nu doar campionatele mari trebuie să aibă locuri garantate în grupe.

"Nu Ajax i-a interzis lui Răzvan Marin să joace la EURO, ci UEFA!"

Hagi a adus în discuţie şi cazul Ajax Amsterdam. Campioană a Olandei şi semifinalistă în ediţia trecută a Champions League, noua formaţie a românului Răzvan Marin este obligată să joace două tururi preliminare pentru a se califica în grupe. De altfel, Hagi spune că acesta este şi motivul pentru care Răzvan Marin nu a fost lăsat să joace la EURO U21 pentru România.

Hagi consideră că România ar trebui să aibă asigurat măcar un loc în grupele Europa League.

"Coeficientul nu poate să elimine ţări din Europa! România e o ţară dezvoltată, cu un fotbal dezvoltat. Iertaţi-mă, dacă greşesc cu ceva, să mă cheme UEFA şi stau de vorbă cu UEFA! Dă-ne bani şi nouă aşa cum le dai celorlalţi şi o să vezi că ne batem cu ei! Nu mai avem echipe naţionale, nu mai avem cluburi competitive! De ce? Răspunsul e unul singur: bugetele. Unii au câte 500 de milioane de euro, noi am rămas cu zece milioane! Totul s-a întâmplat după Revoluţie, diferenţa s-a făcut după '89, că înainte Steaua şi Dinamo erau puternice! Tari de tot, credeţi-mă! Dar noi am sărăcit şi alţii, care au locuri garantate în cupele europene, s-au îmbogăţit!

Cum să mai devenim competitivi dacă noi dăm trei tururi până în grupe? Cum să se implice un afacerist în fotbalul românesc? „Intru în Champions League?”. „Nu, îţi trebuie buget de 200 de milioane de euro!”. „De unde să aduc eu 200 de milioane?”. Cine aduce bani de acasă?

Spania face audienţă cu Real Madrid şi cu Barcelona, noi facem audienţă cu echipa noastră. Că e transmisă Champions League şi în România! În '90 voiam în Europa. Şi am ajuns afară din Europa! Eu vorbesc despre sport. Suntem excluşi din creion! Ăsta nu e fair-play, degeaba scrie UEFA fair-play pe uşă! Cum să-mi spuneţi mie că locul 4 din Germania vinde mai mult? Ce, în România nu e urmărit fotbalul? Păi, şi atunci?! Să ne primească în Europa şi o să ne organizăm şi noi, vom deveni mai buni! Au trecut 30 de ani de la Revoluţie şi echipele din Est sunt scoase în afara Europei din creion! Şi vă mai dau una, ca să vedeţi că nici nu e doar problema Estului: Ajax nu l-a lăsat pe Marin la Euro U21 fiindcă dă tururi preliminare! E posibil aşa ceva? Vouă vi se pare normal aşa ceva? Ajax să dea tururi preliminare? Serios, mi-e greu să rămân normal, să-mi păstrez cumpătul! Nu Ajax a fost de vină că n-a venit Răzvan la Euro, UEFA a fost!
", a declarat Gheorghe Hagi într-un interviu publicat de Gazeta Sporturilor.

viewscnt
Articole similare
Ești client de servicii mobile sau fixe la Telekom? Activează factura electronică pentru a o primi prin email. Astfel te protejezi pe tine, pe cei dragi și pe cei care-ți aduc factura! Află mai multe