Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Hagi vrea să revoluţioneze fotbalul. Cu ce idee a venit înainte de meciul cu CFR Cluj!

Hagi vrea să revoluţioneze fotbalul. Cu ce idee a venit înainte de meciul cu CFR Cluj!

Farul Constanța

Comentarii

Antrenorul formaţiei Viitorul, Gheorghe Hagi, şi-ar dori să crească numărul de schimbări în timpul unui meci de fotbal, să se ajungă chiar la 5 sau 7 modificări într-o partidă, spunând că dacă în alte sporturi precum handbalul şi baschetul acestea sunt permise, de ce nu s-ar face şi la fotbal.

Hagi a declarat sâmbătă, într-o conferinţă de presă, că lumea vrea mai mult fotbal, sunt foarte multe meciuri pe an şi din acest motiv s-ar impune şi permiterea mai multor schimbări în timpul unei partide.

“Aştept să se facă mai multe schimbări şi la fotbal. Se joacă mai mult, sunt mai multe meciuri. Vreţi mai mult fotbal ? Păi, daţi-ne mai multe schimbări. De ce doar trei schimbări ? De ce să nu facem 5, 6 sau 7 schimbări ? Cu momente în care ai voie să schimbi. De ce în alte sporturi, handbal, baschet se fac schimbări mai multe şi la noi nu ?”, a afirmat Hagi.

El spune că faţă de acum 40 de ani numărul meciurilor de fotbal jucate de un fotbalist s-a dublat.

“Aţi văzut Barcelona cum a păţit ? Nu poţi să o ţii la nesfârşit cu pedala la 100 la sută, suntem oameni, cât să duci. Câte meciuri se jucau în anii 70 ? 20-30 de meciuri pe an. Acum sunt 60. Au crescut şi viteza, şi efortul”, a mai spus Hagi.

El consideră că dacă se va pune în practică acest lucru, nu înseamnă că va creşte şi numărul fotbaliştilor din lot, precizând că doi jucători pe fiecare post sunt suficienţi şi că astfel toată echipa ar fi mai motivată şi concentrată.

Hagi este de acord şi cu implementarea sistemului VAR, spunând că astfel este eliminat orice dubiu şi vor fi luate deciziile corecte, menţionând ca la viteza jocului oricine poate greşi.

“De ce să nu fie VAR ? Poate nu a văzut bine arbitrul. Au fost goluri valabile care nu s-au dat şi nu a mers echipa la mondiale. Pentru a elimina orice dubiu, cred că imaginea te lămureşte. La viteza jocului fiecare poate greşi, dar pe imagine nu mai ai cum. VAR e foarte bun, lămureşte anumite lucruri”, a mai precizat Gheorghe Hagi.

Afla mai multe despre: viitorulhagi 

viewscnt
Articole similare