Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Halep a împărţit premiul de 1,3 milioane de euro cu statul australian. Impozitul uriaş pe care l-a plătit

Halep a împărţit premiul de 1,3 milioane de euro cu statul australian. Impozitul uriaş pe care l-a plătit

Tenis

Comentarii

Simona Halep a primit un premiu de 1,3 milioane de euro pentru finala jucată la Australian Open, dar îşi va împărţii banii cu statul australian. Fostul lider mondial trebuie să plătească un impozit de 45% din suma câştigată.

Dincolo de peformanţele demonstrate la Australian Open, Simona Halep s-a ales şi un premiu foarte consistent. Pentru că a jucat finala, sportiva de 26 de ani a primit un cec în valoare de 1,3 milioane de euro, în timp ce Wozniacki - cea care a câştigat trofeul - a încasat 2,6 milioane de euro.

Însă o bună parte din banii câştigaţi de Simona Halep va rămâne în Australia. Potrivit ProSport.ro, tenismena a trebuit să plătească un impozit de 45% din lumă. Ceea ce înseamnă că Simona a rămas cu 715.000 de euro. Însă din aceşti bani a fost nevoită să achite şi amenda de 12.000 de euro pe care primit-o pentru că a comunicat cu antrenorul în timpul meciului cu Kerber, lucru interzis la Australian Open.

Simona este însă nevoită să plătească şi în România un impozit de 1%, adică 7.150 de euro. La un calcul simplu, Simona a rămas cu aproximativ 695.000 de euro. Însă din suma rămasă, Simona şi-a plătit colaboratorii şi cheltuielile cu transportul, cazarea şi masa pentru perioada petrecută la Australian Open.



De-a lungul carierei, Simona Halep a câştigat din premii aproximativ 22 de milioane de euro, dar suma este brută.

Afla mai multe despre: simona haleppremiiaustralian open 

viewscnt
Articole similare