Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Simona Halep, ovaţionată de mii de spectatori pe Arena Naţională: "E o mare bucurie să împărţim acest trofeu, pentru că este al nostru, este al ţării"

VIDEO | Simona Halep, ovaţionată de mii de spectatori pe Arena Naţională: "E o mare bucurie să împărţim acest trofeu, pentru că este al nostru, este al ţării"

Simona Halep

Comentarii

Simona Halep a fost ovaţionată de aproximativ 30.000 de spectatori pe Arena Naţională, unde jucătoarea de tenis şi-a prezentat, miercuri, replica trofeului câştigat la Wimbledon.

Îmbrăcată în echipament de joc, alb, campioana a intrat pe teren pe melodia We Are the Champions şi a trecut printr-un culoar pe care se aflau de-o parte şi de alta foşti campioni olimpici.

Pe un ecran au fost proiectate mesaje de la alţi campioni olimpici: Ana Maria Brânză, de la Campionatele Mondiale de scrimă de la Budapesta, Nicu Vlad, Camelia Potec, de la Campionatele Mondiale de nataţie din Coreea de Sud, Laura Badea, Nadia Comăneci, de la academia lui Bart Connor, iar cei peste o sută de copii din jurul fostei gimnaste au strigat în limba română "Bravo Simona!"

Prezentator al evenimentului a fost Andi Moisescu, iar imnul României a fost interpretat de Andra.

"Este o mare bucurie să vă am alături în această seară, să împărţim acest trofeu, pentru că este al nostru, este al ţării, în primul rând şi este o seară foarte specială pentru mine. Şi anul trecut a fost, dar acum este şi mai specială. Vă mulţumesc foarte mult că aţi venit. Să ne bucurăm şi să ne gândim că se mai pot întâmpla astfel de zile. Vă mulţumesc încă o dată!", a spus Simona Halep.

Simona Halep şi Ion Ţiriac au rememorat finala de la Wimbledon

Imagini din cadru finalei cu Serena Williams au fost proiectate pe un ecan aflat pe teren, iar cei doi au comentat diverse faze din meci şi dinaintea lui. Ţiriac a prezentat contextul imaginilor proiectate, iar Simona Halep a explicat ce a gândit în acele momente.

"Am văzut multe finale, vreo 20. Am văzut şi alte două finale ale unui român, care s-a hotărât să le facă cadou altor jucători, nu a vrut să le câştige el. Dar nu poţi şi nu ar fi drept să nu-l numeşti pe Ilie Năstase. Eu am păşit pe terenul central de acolo, jucând doar dublu, e deosebit de orice alt teren central, nu numai pentru verdele care este acolo, ci pentru această tradiţie de 150 de ani. Nu schimbă nimic, aşa rămâne. Eu am hotărât cu Simona să mai trecem încă o dată prin această finală. Cu rugămintea ca Simona, onestă şi sinceră, să ne spună fiecare acest moment prin care vom trece. Nici eu nu ştiu Simona dinăuntru, nu Simona dinafară, cea care a stat 55 de minute, spre surpriza mea şi a tuturor şi eu sunt greu de surprins, cu o concentrare, cu o tehnică deosebită şi a adus României un trofeu pe care nu-l găseşti în fiecare zi", a declarat Ţiriac.

Imaginile au prezentat la început drumul şi ieşirea jucătoarelor pe teren.

"Aveam ceva emoţii şi eram intimidată de eveniment, dar am fost destul de lucidă şi de sigură pe mine că pot să intru şi să fiu faţă-n faţă cu această mare campioană. Am intrat prima pentru că aşa am vrut eu, să o iau eu înainte, nu este nicio regulă la Wimbledon, dar am vrut eu să plec prima. Acest coridor (n.r. - prin Loja regală) poate fi intimidant şi a fost, dar am avut ocazia să joc pe central de mai multe ori şi am tot mers, nu m-am gândit la nimic despre meci, m-am gândit că am rachetele în thermobag, că sunt pregătite, pantofii de sport care trebuie şi trebuie să mă duc şi să joc meciul", a explicat Halep.

Pe ecran au urmat mai multe momente din timpul finalei, timp de peste 30 de minute, şi Simona Halep a comentat ce a gândit şi cum a abordat punctele respective.

Întrebată, după vizionarea meciului, ce îşi mai doreşte, Halep a răspuns: "Nu am vrut să închid gura nimnăui, am vrut dar să deschid o mentalitate spre un vis măreţ, pe care l-am avut. Cred că am inspirat foarte mulţi copii, am inspirat mulţi oameni, că atunci când crezi în tine şi crezi că nimic nu este imposibil, ai o şansă să realizezi ceea ce au visat mereu. Aşa că sper ca acest rezultat să dea mai multă încredere oamenilor pentru că există posbilitate şi orice e posibil dacă noi credem în noi. Îmi doresc ca un milion de copii să meargă la tenis şi să avem cât mai mulţi campioni şi să venim aici pe stadionul acesta, să-i sărbătorim. Este un vis măreţ şi acesta, dar sper să se realizeze. Împreună cu federaţia, există un proiect şi am promis că o să mergem prin ţară după US Open, atunci când o să am şi eu o perioadă mai liberă, să alegem cât mai mulţi copii şi să-i îndrumăm spre o perfromanţă, spre un drum frumos, greu, dar care poate aduce multă bucurie acestui popor."

"Vreau doar să vă mulţumesc pentru toată energia pozitivă pe care mi-o transmiteţi mereu. O simt şi atunci când merg la turnee am mulţi români alături de mine. Este un lucru deosebit că în seara aceasta aţi venit atât de mulţi să be bucurăm împreună de acest trofeu. Este extraordinar că imi transmiteţi atâta bucurie şi atâta iubire şi cel mai important lucru, ştiu că aveţi nevoie de un model în viaţă ca să fiţi inspiraţi, dar cel mai imprtant lucru este să credem în noi. Aşa că dacă ajungem să credem în noi, în puterea nostră interioară, putem să facem orice. Vă doresc numai bine şi vă mulţumesc că aţi fost alături de mine, într-un moment frumos", a încheiat campioana de la Wimbledon.

Directorul tehnic al FRF, Mihai Stoichiţă, i-a oferit jucătoarei un tricou al naţionalei de fotbal, inscripţionat cu numărul 1 şi cu numele ei.

Soprana Irina Baianţ a interpretat melodia One Moment in Time (Whitney Houston), iar solistul Operei Naţionale Andrei Lazăr, cântecul You Raise Me Up (Secret Garden), o melodie favorită a Simonei.

Gica Popescu şi Gheorghe Hagi au fost prezenţi, alături de părinţii Simonei şi de fratele ei. Ilie Năstase, Virginia Ruzici şi Alina Tecşor au fost şi ei pe Arena Naţională.

Festivitatatea, care a durat o oră şi 15 minute, s-a încheiat cu o explozie de confetti, în culorile drapelului naţional.

UPDATE 20:05 | Simona Halep: "Nu prea am vrut să închid gura nimănui. Cred că am inspirat mulţi copii, mulţi oameni, că atunci când crezi, ai o şansă mai bună să realizezi ceea ce ţi-ai dorit mereu. Orice e posibil, dacă credem în noi".

UPDATE 19:57 | Pe scenă intră şi Mihai Stoichiţă, oficialul FRF, care îi oferă Simonei un tricou al echipei naţionale de fotbal.

UPDATE 19:55 | "Aşa s-a scris istoria, în 55 de minute, iar la final s-a dus cu respect, demnitate să îşi felicite adversarul, apoi să-şi îmbrăţişeze familia", a concluzionat omul de afaceri, care şi-a scos pălăria în faţa Simonei, aşa cum a făcut şi după finala de la Wimbledon 2019.

UPDATE 19:35"O cunosc pe Simona de câţiva ani. Nu am văzut-o niciodată atât de concentrată. Şi-a făcut treaba de la A la Z", a spus Ion Ţiriac.

UPDATE 19:20 | Pe ecranul gigant instalat pe Arena Naţională curg imagini din finala dintre Simona Halep şi Serena Williams, scor 6-2, 6-2, imagini analizate de Simona Halep şi Ion Ţiriac.

UPDATE 19:13 | Ion Ţiriac ia cuvântul: "Welcome to Simona night! Eu am văzut finala live, am văzut şi alte două finale ale unui român, care s-a hotărât să le facă cadou altui jucător, nu a vrut să le câştigi. Nu ar fi drept să nu îl numeşti pe Ilie Năstase. Eu am păşit pe terenul acela central şi am jucat acolo. E adevărat, numai dublu. E deosebit faţă de orice alt teren central. Are o tradiţie de aproape 150 de ani. Nu schimbă nimic. Eu am hotărât să o rog pe Simona să mai trecem încă o dată prin această finală".

UPDATE 19:10 | Simona Halep, discurs superb în faţa mulţimii: "Este o onoare să vă am alături de mine. Am fost inspirată de toţi aceşti campioni care m-au aşteptat. Îi mulţumesc familiei, în primul rând, tuturor antrenorilor, nu vreau să le dau numele, pentru că au fost mulţi. Bineînţeles, doamnei Virginia Ruzici, lui Ilie Năstase, care ne-a iubit să iubim acest sport, şi domnului Ţiriac, care mi-a dat sfaturi destul de dure, dar au fost foarte importante. Bineînţeles, României, pentru că m-am născut aici şi aici sper să trăiesc toată viaţa".

UPDATE 19:00 | Simona Halep: "Este o seară specială pentru mine, şi anul trecut a fost, dar aceasta parcă este mai specială. Vă mulţumesc foarte mult că aţi venit şi să ne gândim că se mai pot întâmpla astfel de zile".

UPDATE 18:58 | Simona Halep intră pe teren, în aplauzele miilor de fani veniţi în această seară pe Arena Naţională. În jur de 30.000 de oameni sunt aşteptaţi la evenimentul în care Simona Halep le prezintă românilor trofeul cucerit la All England Club.

UPDATE 18:50 | Oficialul FRF, Mihai Stoichiţă, i-a pregătit un cadou Simonei Halep. Este vorba despre un tricou imprimat cu numele Simonei şi cu numărul unu.

UPDATE 18:45 | Un sfert de oră până la startul evenimentului. Tot mai mulţi oameni ajung la Arena Naţională.

UPDATE 18:30 | O jumătate de oră până la startul evenimentului în care Simona Halep va prezenta trofeul cucerit la Wimbledon. În tribunele Arenei Naţionale se află deja câteva mii de fani ai Simonei.

”Simona Halep îşi va prezenta publicului din România trofeul cucerit sâmbătă la Wimbledon, în cadrul unui eveniment organizat de Primăria Capitalei pe Arena Naţională, miercuri, 17 iulie, începând cu ora 19. Accesul publicului va fi gratuit.

Dl. Ion Ţiriac, preşedintele Federaţiei Române de Tenis: „I-am transmis personal doamnei Primar General Gabriela Firea rugămintea ca Primăria să ne pună la dispoziţie Arena Naţională şi logistica necesară organizării acestui eveniment şi am găsit, la fel ca întotdeauna, înţelegerea necesară, drept pentru care îi adresez public mulţumirile Federaţiei Române de Tenis. Sunt convins că iubitorii sportului din Bucureşti şi nu numai vor fi încântaţi să o felicite la scenă deschisă pe marea noastră campioană” se arată într-un comunicat de presă al Federaţiei Române de Tenis.

Evenimentul de pe Arena Naţională va fi transmis în direct începând cu ora 19:00 de Telekom Sport. Postul nostru de televiziune va acoperi complet evenimentul prin care Simona Halep prezintă publicului trofeul câştigat la Wimbledon. Toate informaţiile în timp real le veţi găsi pe site-ul www.telekomsport.ro. Colega noastră Geanina Iacob şi invitaţii săi te va ţine la curent cu marele eveniment. Vei avea parte de interviuri în exclusivitate şi intervenţii live de la faţa locului pe care le vei putea urmări la Telekom Sport şi pe site-ul nostru.

Afla mai multe despre: geanina iacobzoom sporttelekom sportsimona halep 

viewscnt
Articole similare