Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Halep, despre întâlnirea cu Serena Williams. "Sunt disperată! O să mă arunc în Tamisa" Ce a făcut-o să declare asta

Halep, despre întâlnirea cu Serena Williams. "Sunt disperată! O să mă arunc în Tamisa" Ce a făcut-o să declare asta

Simona Halep

Comentarii

Simona Halep s-a calificat în finala de la Wimbledon şi va juca pentru trofeu pentru 11-a oară împotriva Serenei Williams. Simona a prefaţat partida cu americanca.

 Dacă o va învinge pe Serena Williams, Simona Halep va câştiga poate cel mai râvnit trofeu din tenis, turneul de Wimbledon fiind considerat vedeta dintre cele patru Grand Slam-uri. 

Simona a jucat de zece ori împotriva Serenei şi a câştigat o singură dată. În ultimii trei ani însă, a avut loc o singură întâlnire directă, câştigată, ce-i drept, de Williams, în ianuarie 2019, la Australian Open. Patru dintre cele zece întâlniri precedente s-au încheiat în set decisiv. 

"Am jucat multe meciuri împotriva ei şi multe dintre ele au fost foarte strânse. Am învăţat că am şanse şi acum, dacă joc împotriva ei, am încredere în şansa mea, că pot să câştig împotriva ei. Bineînţeles că respect mult ceea ce a făcut şi ce face acum, dar acum mă simt mai puternică mental când joc împotriva ei",  a declarat Simona la conferinţa de presă. 

(Ce nume te-au inspirat şi ce au însemnat pentru tine?)

"Ea (n.r. Serena Williams) a fost una dintre ele, pentru că văzând o jucătoare care să câştige atât de multe Grand Slam-uri, chiar şi aici pe iarbă, înseamnă foarte mult pentru toată lumea, pentru noi. 

Sunt în finală, aşa că nu voi pune presiune pe mine, vreau doar să îmi fac planul de joc şi să mă bucur de finală. 

 Am vorbit cu mama după meci şi a zis că acum 15 ani visul ei era ca eu să joc finala la Wimbldon, pentru că toată lumea e aici. Cred că e un moment incredibil şi astăzi visul său a devenit realitate, voi juca finala", a mai spus Halep. 

Pentru Serena Williams ar fi al 24-lea titlu de Grand Slam din carieră, cu care ar egala recordul absolut, deţinut de Margaret Court. Pentru Simona, care e cu zece ani mai tânără, ar fi cel de-al doilea trofeu de Grand Slam, după cel de la Roland Garros, din 2018. 

"Sunt mai disperată să câştig la WImbledon mai mult decât să o înving pe ea (n.r. Serena Williams) .  Mă voi concentra pe jocul meu, nu mă gândesc la recordul ei. Bineînţeles, e uriaşă, la fel şi recordurile ei.

Indiferent de ce se va întâmpla sâmbătă, nu o să îmi arunc rachetele în Tamisa (n.r. apropo de declaraţia lui Ilie Năstase, care declarase că şi-ar fi aruncat rachetele în Tamisa, dacă ar fi câştigat la Roland Garros), o să mă arunc pe mine în Tamisa, indiferent dacă o să pierd sau o să câştig", a declarat Simona. 

(Ţiriac spunea că dacă iei un Grand Slam, intri în istorie, dar dacă vei câştiga la Wimbledon, devii legendă.)
"Aşa a spus? Aş vrea să se întâmple asta, ca să fie şi el mândru de mine o dată în viaţă", a încheiat Halep. 

Afla mai multe despre: halepwilliamswimbledon 

viewscnt
Articole similare