Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Halep nu e singura! Domeniul preferat al oamenilor implicaţi în sport! În ce şi-au investit banii nume importante ale României

Halep nu e singura! Domeniul preferat al oamenilor implicaţi în sport! În ce şi-au investit banii nume importante ale Românieigalerie foto

Special

Comentarii

Simona Halep (numărul 2 WTA) a ales să investească o parte dintre câştigurile obţinute din tenis şi publicitate în zona turismului. Halep a cumpărat în urmă cu aproaspe doi ani un hotel în staţiunea Poiana Braşov pentru care ar fi plătit aproape 2 milioane de euro.

De curând, s-a aflat că valoroasa jucătoare de tenis, va mai scoate din buzunar încă 500.000 de euro pentru renovarea faţadei acestui hotel în condiţiile în care aproape toate locaţiiile de acest gen din Poiana Braşov au fost aduse la cele mai înalte standarde occidentale.
 
Dar Simona Halep nu este singurul nume mare din lumea sportului care şi-a îndreptat atenţia către industria hotelieră.
 
De la Hagi şi Adi Ilie până la Dragomir şi George Copos
 
Aşa se face că, Gică Hagi, antrenorul şi patronul celor de la Viitorul Constanţa, a fost unul dintre primii investitori în îndustria turismului. El a achiziţionat un hotel pe malul marii, pe care l-a denumit Iaki, acesta devenind în timp unul dintre cele mai căutate şi apreciate hoteluri din Mamaia.
 
Totodată, Ioan Timofte, fost jucător la echipa de Boavista Porto a achiziţionat un hotel în Timişoara (foto jos), iar Gică Popescu, un hotel în Calafat, pe care ulterior l-a vândut.
 
Fostul preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, deţine în Bucureşti hotelul Crystal Palace, iar Adrian Ilie, cunoscutul hotel Ruia din Poiana Braşov dar şi câteva vile tot în acea zonă montană.
 
În topul celor mai puternici investitori în lumea turismului care au avut legătură directă cu lumea sportului se regăsesc George Copos, fost patron al echipei Rapid care deţine hotelurile, Crowne Plaza, Hilton, Hotel Ana, Europa dar şi Aurel Munteanu, fost jucător al Sportului Studenţesc care deţine lanţul hotelier Împăratul Romanilor.
 
Nici Cristi Borcea, fost acţionar al lui FC Dinamo, nu a stat departe de această lume a investiţiilor în domeniul hotelier. El deţinea la un moment dat două hoteluiri pe malul Mării Negre.
 
Viorel Păunescu, preşedinte de onoare al FCSB, fost preşedinte al FC Steaua, a deţinut supremaţia în domeniul hotelier. Încă de la începutul anilor '90 deţinea hotelurile Interncontinental şi  Lido, după care a achiziţionat hotelul Rex din staţiunea Mamaia pentru ca, în cele din urmă, să-şi îndrepte întreaga atenţie către o construcţie nouă, modernă, pe care a ridicat-o de la zero. E vorba de complexul de apartamente de lux Caelia.

 Galerie foto

Afla mai multe despre: hoteluri 

viewscnt
Articole similare