Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Halep - Pavliucenkova 7-6, 4-6, 7-5. Numărul unu WTA se impune la capătul unui meci dificil

Halep - Pavliucenkova 7-6, 4-6, 7-5. Numărul unu WTA se impune la capătul unui meci dificil

Simona Halep

Comentarii

Simona Halep s-a impus în partida cu Anastasia Pavlyuchenkova din turul doi preliminar al Rogers Cup, scor 7-6 (9), 4-6, 7-5. Partidă a fost reluată de la scorul de 4-3 pentru sportiva din Rusia, după ce fusese întrerupt din cauza ploii.

LIVE SCORE | Halep - Pavliucenkova 7-6, 4-6, 7-5

Direct acceptată în manşa a doua, la Montreal, Halep a început ezitant sezonul pe hard din această vară, cu un joc fără consistenţă şi lăsând senzaţia că nu este în formă. Cu lovituri fără lungime şi fără să-şi plimbe adversara pe teren, cu imprecizie şi, mai ales, cu un serviciu slab, ea s-a lăsat dominată în multe momente de evoluţia în forţă a rusoaicei. Pavliucenkova a fost credincioasă planului ei de joc, să dea tare în orice minge şi, din când în când, să rupă ritmul cu scurte. Jucătoarea rusă a penalizat cu uşurinţă serviciul româncei, a supus-o la un bombardament constant pe colţurile terenului şi a servit mai bine.

Jucătoarea română are totuşi meritul de a nu fi abandonat lupta, cum a făcut în alte partide, şi de a fi încercat până la final să opună rezistenţă, iar tenacitatea de care a dat dovadă a ajutat-o să se impună, într-un meci în care nu a jucat bine, dar în care a muncit extraordinar. 

Setul I a început în avantajul rusoaicei, care a făcut prima break-ul, la 1-0. Au urmat alte trei ghenuri în care jucătoarele nu şi-au fructificat serviciul, două dintre aceste ghemuri fiind câştigate de Halep. La 2-3, ea i-a cerut sfatul antrenorului Darren Cahill şi acesta i-a corectat serviciul, apoi românca a oprit seria break-rebreak. După încă un ghem luat de Pavliucenkova, pe propriul serviciu, ploaia a oprit meciul, la scorul de 4-3 de jucătoarea rusă, după 38 de minute de joc.

Joi, Halep a jucat ceva mai bine, dar tot departe de forma arătată în prima parte a acestui an. Şi meciul a continuat o vreme după aceleaşi coordonate. Până la 5-5 nu au mai fost break-uri. La acest scor, Halep câştigat pe serviciul adversarei, dar rusoiaca aegalat imediat cu rebreak şi a trimis setul în tiebreak. Paviucenkova a condus cu 5-3 şi a avut o minge de set la 8-7, dar şi-a păstrat ridicat de greşeli. Halep a ratat primele trei mingi de set avute, dar a profitat de cadourile rivalei şia  luat setul cu 7-6 (9), după 76 de minute, în două zile.

Halep a evoluat slab şi în setul secund. Doar un break a fcăut diferenţa, de data aceasta în favoarea rusoaicei. Ea a câştigat ghemul al nouălea pe serviciul româncei, apoi setul, cu 6-4, după două ore şi şapte minute de la start.

Înaintea decisivului, Simona Halep a cerut asistenţă medicală, pentru o problemă la piciorul drept. Ea a continuat jocul şi şi-a pierdut imediat serviciul, la începutul setului al treilea, care a continuat în controlul rusoaicei, dar fără a se desprinde decisiv, pentru că românca a continuat să lupte să se agaţe de fiecare minge, deşi era destul de vizibil că face eforturi mari pentru a se menţine în joc. Şi ocazia de a reintra în cărţile victoriei a apărut la 3-4, când, parcă de nicăieri, a venit break-ul româncei. Halep şi-a aruncat toate resursele fizice în joc şi a reuşit să se impună , după un nou break, cel de 7-5, după trei ore şi şapte minute, obţinând a opta victorie din tot atâtea meciuri disputate cu Pavliucenkova.

În faza următoare, Halep va evolua, tot joi (după ora oraşului Montreal), cu Venus Williams, locul 14 WTA şi cap de serie numărul 13, care a eliminat-o pe Sorana Cîrstea, locul 54 WTA, cu 7-6 (4), 6-4, în turul al doilea.

Calificarea în optimi la Rogers Cup este recompensată cu un premiu de 29.010 dolari şi cu 105 puncte WTA.

Anul trecut, Halep a jucat în semifinale la Rogers Cup, când competiţia s-a disputat la Toronto. Ea acâştigat ediţia din 2016 a acestui turneu, tot la Montreal.

SETUL III

Game. Set. Meci. Simona se impune în faţa Anastasiei Pavlyuchenkova

Game fulger câştigat de Simona Halep. Jucătoarea din România se impune la zero în game-ul 11. 6-5

Numărul unu WTA nu izbuteşte să închidă meciul pe serviciul adversarei. 5-5

Halep câştigă game-ul nouă, iar rusoaica va servi pentru a rămâne în joc.

Simona Halep revine spectaculos şi o pune la colţ pe Pavliucenkova. Din nou egalitate. 4-4

Pavliucenkova câştigă pe propriul serviciu şi se duce la 2-4.

Halep munceşte din greu pentru a râmâne aproape de jucătoarea din Rusia. 2-3

Simona câştigă game-ul trei al celui de-al treilea set, dar pare că sportivei din România îi este tot mai greu să-şi impună jocul.

Pavliucenkova a pus stăpânire pe joc, rusoaica îşi face serviciu şi se distanţează pe tabelă.

Jucătoarea din Rusia începe în forţă setul trei şi se impune rapid pe serviciul Simonei Halep.

Simona Halep acuză probleme fizice şi cere intervenţia fizioterapeutului.

 

SETUL II

Vom avea „decisiv”. Pavliucenkova se impune la 15 şi îşi adjudecă setul secund. 4-6

După ce şi-a făcut serviciu, Pavliucenkova câştigă şi pe serviciu Simonei Halep. Rusoaica va servi pentru câştigarea setului. 4-5

Cu ceva emoţii, Simona izbuteşte să-şi facă serviciu. 4-3

Egalitate din nou! 3-3

Simona Halep se impune în setul 5. Sportiva din România a cerut inrtervenţia lui Darren Cahill.

Cele două jucătoare merg cap la cap. Pavliucenkova îşi face serviciu. 2-2

Deşi a întâmpinat o opoziţie puternică din partea rusoaicei, Halep se impune pe propriul serviciu şi revine la conducere. 2-1

Pavliucenkova nu rămâne datoare, îşi face rapid serviciu şi restabileşte egalitatea pe tabelă. 1-1

Simona începe bine setul secund, câştigă la 15 primul game.

 

SETUL I

Numărul unu WTA se impune în tie-break şi îşi adjudecă primul set. 7-6

Pavliucenkova izbuteşte să câştige game-ul 12 şi să trimită setul în tie-break.

Simona Halep reuşeşte să câştige un set lung şi să treacă la conducerea jocului. Va servi pentru câştigarea primului set. 6-5

UPDATE Halep egalează situaţia pe tabelă după un game câştigat la 0!


UPDATE 20:10 Meciul a fost reluat de la scorul de 4-3 pentru sportiva din Rusia.

Meciul Simona Halep, locul I WTA - Anastasia Pavliucenkova, locul 28 WTA, a fost întrerupt, miercuri (joi, în România), la scorul de 3-4, din cauza ploii.

Simona Halep urmează la serviciu.

Tot joi are loc şi întâlnirea Sorana Cîrstea, locul 54 WTA - Venus Williams, locul 14 WTA şi cap de serie numărul 13, din aceeaşi fază. În cazul în care Halep şi Cârstea vor merge mai departe, cele două

Afla mai multe despre: simona halepteniswta 

viewscnt
Articole similare