Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Halep, traseu dificil în Australia! Aveţi aici informaţii despre toţi adversarii românilor de la Australian Open

Halep, traseu dificil în Australia! Aveţi aici informaţii despre toţi adversarii românilor de la Australian Open

Tenis

Comentarii

Pentru Simona Halep tragerea la sorţi a tabolului primului Grand Slam al anului nu a fost deloc favorabilă. Din primul tur, românca va avea o adversară de care nu îşi aduce aminte cu plăcere.

Simona Halep dă la debutul la Australian Open peste Kaia Kanepi, cea care o elimina în urmă cu patru luni şi jumătate de la US Open, ultimul turneu de Grand Slam jucat de româncă. Fusese doar a doua întâlnire dintre cele două în circuit. La precedemnta în 2014, Simona se impusese în trei seturi la Doha. Interesant este că până acum estonianca de 33 de ani nu a depăşit niciodată sferturile de finală la un turneu de Grand Slam. De şase ori a atins această faza a competiţiei. La Australian Open, Kanepi a ajuns cel mai departe în turul trei. 

Mihaela Buzărnescu are de departe cel mai dificil adversar în turul 1 la Australian Open. Pe locul 25 în lume, Mihaela o va întâlni pe Venus Williams, adversară cu un palmares impresionant. Americanca a câştigat 7 turnee de Grand Slam în carieră şi are şi două finale jucate la Australian Open. Chiar dacă ocupă locul 37 în acest moment în ierarhia mondială, Venus este favorită în faţa româncei care a avut un salt impresionant în 2018. Cele două nu s-au mai întâlnit până acum. 

Şi Irina Begu va avea o misiune dificilă în manşa inaugurală a competiţiei de la Antipozi. Andrea Petkovic va fi adversara româcei aflată pe locul 76 în lume. Nemţoiaca a jucat o semifinală Roland Garros în 2014, iar cel mai bun traseu al ei la un Grand Slam a fost stopat atunci chiar de Simona Halep. La 31 de ani, Petkovic s-a mai întâlnit cu Begu de 4 ori în circuit. Iar victoriile sunt împărţite, câte două de fiecare parte.

Şi Sorana Cârstea are parte de o rivală mai bine clasată, suedeza Rebecca Peterson a cărei ascensiune a început anul trecut. La US Open, sportiva de 23 de ani a ajuns până în turul trei. La AO este însă pentru prima oară pe tabloul principal. Cele două se vor întâlni în premieră, în Australia. 

Monica Niculescu va întâlni o americancă în primul tur la Australian Open. Amanda Anisimova este pe locul 87 mondial, exact în faţa româncei. Cele două nu s-au mai întâlnit până acum. Anisimova a ajuns pentru a treia oară pe tabloul principal al unui turneu de Grand Slam. Până acum a fost mereu învinsă în primul tur. 

Pe tabloul masculin singurul nostru reprezentant, Marius Copil, se va bate cu spaniolul Marcel Granollers, locul 110 mondial. Cei doi s-au mai întâlnit o singură dată, în 2014, la Madrid, acolo unde românul s-a impus în două seturi. În vârstă de 32 de ani, ibericul nu a reuşit niciodată să treacă de optimile unui turneu de Grand Slam. Mai mult, în Australia, a fost de fiecare dată eliminat înainte de turul 3 al competiţiei. 

Afla mai multe despre: halephalepbeguniculescucârsteabuzărnescucopilaustralian open 

viewscnt
Articole similare