Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Halep, "victima" judecătorilor. De ce se amână judecarea cazului de dopaj al Simonei | EXCLUSIV

Halep, "victima" judecătorilor. De ce se amână judecarea cazului de dopaj al Simonei | EXCLUSIV

Simona Halep

Comentarii

Simona Halep a vorbit în premieră despre scandalul de dopaj în care este implicată.

Sportiva a explicat cum a ajuns substanţa interzisă în corpul său şi a cerut să fie judecat cazul cât mai repede posibil pentru a putea reveni în competiţii, ea fiind suspendată provizoriu.

Deşi Halep a fost depistată pozitivă în urmă cu şase luni, cazul său a fost amânat în nenumărate rânduri şi n-a fost judecat nici până acum. Marea speranţă a Simonei este legată de data de 28 mai, când ar putea avea loc o audiere oficială.

Însă la tribunalul Sport Resolutions, organismul independent de la Londra unde se soluţionează disputele sportive, este un haos total. Conform surselor Orange Sport, oficialii tribunalului întârzie intenţionat judecarea cazului româncei, astfel încât verdictul să fie dat cât mai aproape de data în care se va împlini un an de la depistarea pozitivă a Simonei la testul anti-doping.

În plus, reprezentanţii tribunalului "vânează" notorietatea sportivilor, iar amânarea procesului dovedeşte faptul că Simona Halep este nevinovată, aşa cum a şi susţinut chiar ea în interviul acordat la jumătatea acestei săptămâni.

Cel mai probabil, cazul va fi judecat în data de 28 mai, iar Halep va primi o suspendare de un an, măsură aplicată încă din luna octombrie a anului trecut. Astfel, Simona ar mai avea de aşteptat doar cinci luni până să revină în competiţii, de la anunţarea deciziei.

ITF, reacţie la interviul Simonei Halep

Federaţia Internaţională de Tenis (ITF) a precizat, vineri, pe Twitter, că nu este implicată în judecarea cazului Simonei Halep, care a fost testată pozitiv la un control antidoping la US Open, în 2022.

"ITF nu are nicio implicare în desfăşurarea acestui caz, deoarece Programul Antidoping în Tenis este condus şi aplicat de Agenţia Internaţională pentru Integritatea Tenisului (ITIA), în numele ATP, WTA, ITF şi al turneelor de Grand Slam", se arată în comunicat.

La rândul său, ITIA a precizat că procedura este ''în curs'' în acest caz, în conformitate cu Codul Antidoping Mondial, precizează Reuters.

Cea mai bună jucătoare română de tenis, Simona Halep, a anunţat, la 21 octombrie 2022, pe Instagram, că a fost testată pozitiv la un control antidoping, la roxadustat, o substanţă interzisă în regulamentele Agenţiei Mondiale Antidoping (AMA/WADA).

Simona Halep, câştigătoare a două titluri de Mare Şlem, la Roland Garros (2018) şi Wimbledon (2019), a fost suspendată provizoriu conform articolului 7.12.1 din Programul Antidoping din Tenis (TADP) de către Agenţia Pentru Integritatea Tenisului (ITIA) şi riscă până la patru ani de suspendare.

Halep a fost testată pozitiv la US Open 2022, acolo unde românca a fost învinsă în primul tur de ucraineanca Daria Snigur, cu 6-2, 0-6, 6-4.

Halep a negat de la început că ar fi utilizat conştient vreodată o substanţă interzisă, iar joi, într-un interviu acordat platformei Tennis Majors, a afirmat că a fost victima unei "contaminări a unuia dintre suplimentele sale alimentare".

''ITF a cerut ca audierea din 24 martie să fie anulată. Nu am fost de acord, deoarece regula spune că un jucător care este suspendat provizoriu are dreptul să fie audiat de urgenţă. Totul durează prea mult. Le-am cerut celor de la ITF să îmi fie ridicată suspendarea pentru a putea juca şi am fost refuzată'', a mai spus Simona Halep, care a adăugat că a efectuat zece teste antidoping de la depistarea sa pozitivă şi toate au fost negative.

O nouă audiere ar putea avea loc pe 28 mai, iar Simona Halep şi-a exprimat nerăbdarea: "Nu cer tratament special. Vreau doar să fiu judecată: cât mai trebuie să aştept?".

Afla mai multe despre: halep 

viewscnt
Articole similare