Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Halucinant! Gigi Becali a mizat 200.000 de dolari pe victoria FCSB la pariuri! Cum s-a terminat meciul pe care finanţatorul îl credea câştigat

Halucinant! Gigi Becali a mizat 200.000 de dolari pe victoria FCSB la pariuri! Cum s-a terminat meciul pe care finanţatorul îl credea câştigat

FCSB

Comentarii

Finanţatorul FCSB, Gigi Becali, care a investit sume serioase de bani la echipa pe care o deţine de aproape două decenii, a fost protagonistul unui moment memorabil. Întâmplarea a fost povestită de ofiţerul de legătură Florin Nedelcu, căruia, în 2008, i-au fost înmânaţi 200.000 de dolari, din partea lui Gigi Becali, pentru a miza pe victoria FCSB-ului în faţa clubului Sevilla, în grupele Champions League.

Gigi Becali a dorit să parieze 200.000 de dolari pe victoria FCSB-ului cu Sevilla, în Champions League. Ce s-a întâmplat

Florin Nedelcu a condus delegaţiile marilor echipe care au jucat în România, a fost, timp de mai bine de 15 ani, translator, ofiţer de legătură UEFA şi colaborator al FRF pentru limba spaniolă. Într-un interviu acordat Playsport.ro, fostul fotbalist de la Dinamo, Rapid, Autobuzul, Rocar sau Victoria a a dezvăluit un moment fabulos din deplasarea FCSB-ului la Sevilla. Interviul poate fi citi integral aici. De asemenea, Nedelcu a mai povestit şi cum s-a speriat Messi într-un hotel din Bucureşti, dar şi despre lecţia de modestie oferită de soţia lui Gigi Becali la o sesiune de cumpărături în Madrid. 

Cu peste un deceniu în urmă, într-o perioadă în care FCSB făcea furori cu calificările europene, finanţatorul FCSB, Gigi Becali, încrezător în potenţialul echipei sale, a dorit să mizeze o sumă uriaşă la pariuri: 200.000 de dolari!

Meciul la care face referire Florin Nedelcu e cel dintre Sevilla şi FCSB, scor 2-1, din grupele Champions League. Chiar Gigi Becali i-a oferit o geantă de bani pentru a paria pe victoria FCSB-ului, în Spania: "O nebunie a lui a fost la Sevilla. A venit cu un avion privat, a intrat în hotel şi a întrebat unde e Florin. Eu mă aflam la bar. „Florine! Ia punga asta, vezi că sunt 200.000 de dolari în ea, pariază pe victoria noastră”. I-am spus că nu se poate paria o aşa sumă, dacă vrea o mie, două, 10 000 dacă acceptă vreo casă de pariuri. M-am dus la recepţie, am rugat să pun banii în seif, mi-am văzut de treabă, protocol, conferinţă, meci"a declarat Florin Nedelcu pentru sursa citată. 

"La pauză era 2-0 pentru Sevilla. În primul rând al balconului prezidenţial stătea, în stânga, Jose Maria del Nido (n.red. preşedintele FC Sevilla), în dreapta Gigi, eu pe rândul din spate, între ei, să pot să le traduc. Când s-a terminat prima repriză şi era 2-0 pentru Sevilla, Gigi s-a ridicat în picioare şi mi-a spus: „Florine! Spune-i că mi-e ruşine să mai stau lângă el, mă aşez în altă parte”, a adăugat cel care ar fi urmat să plaseze pariul.

Pe Ramón Sánchez-Pizjuán, FCSB a cedat cu 2-1, după golurile marcate de Kanoute şi Luis Fabiano. Pentru echipa din România a înscris Ovidiu Petre. La Bucureşti, Sevilla s-a impus cu 2-0. FCSB a încheiat ultima în grupa H, cu un punct, în spatele echipelor Slavia Praga (5 puncte), Arsenal (13 puncte) şi Sevilla (15 puncte). 

Gigi Becali a rămas cu cei 200.000 de dolari după Sevilla - FCSB 2-1 

Finanţatorul FCSB a fost norocos, şi-a primit banii înapoi, dar i-a numărat până la ultimul cent: "După meci, la hotel, m-a întrebat dacă am pariat. „Nu! ţi-am făcut economie de 200.000 de dolari”. S-a înseninat. M-am dus la recepţie, am luat punga, i-am dat-o şi i-a pasat-o vărului său, patiserul. „Numără, mă!”. I-am spus să aibă încredere, că nu am umblat la punga lui, dacă mi-a dat 200 de mii, atunci 200 de mii sunt, dacă mi-a dat 189, tot 189 sunt. A numărat, erau toţi banii", a mai spus Florin Nedelcu. 

Echipele de start din Sevilla - FCSB 2-1 (Champions League, 2008)

  • Sevilla: Palop - Dani Alves - Mosquera, Dragutinovic, Adriano - J. Navas, Poulsen, Keita, D. Capel - L. Fabiano, Kanoute
  • FCSB: Zapata - P. Marin, Goian, Rada, Emeghara - Ov. Petre - Surdu, Croitoru, Nicoliţă - Dică - V. Iacob

Ce au spus Gigi Becali şi Ovidiu Petre după Sevilla - FCSB 2-1, în Champions League

"Puteau să ne dea 5-0. Mi-era frică să nu ne facem de râs. Asta e valoarea jucătorilor. Nu ne-au dat nicio şansă. Surdu m-a cam dezamăgit, dar are timp să îşi revină, e tânăr", declara finanţatorul FCSB, Gigi Becali. 

"Nu stiu dacă am fi putut obţine mai mult. Având în vedere cum a jucat Sevilla în prima repriză, cred că e bun şi acest 1-2. Obiectivul nostru este locul trei. Asta nu înseamnă că nu ne dorim să facem măcar un egal cu Sevilla la Bucureşti", declara mijlocaşul FCSB, Ovidiu Petre. 

Afla mai multe despre: gigi becaligigi becali fcsbsteaua sevillasevilla fcsbfcsb champions leaguesteaua champions leaguegigi becali pariurigigi becali pariu 200.000 de dolariflorin nedelcugigi becali fcsbgigi becali steauagigi becali pariuri fcsb 

viewscnt
Articole similare