Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Hamilton, pe urmele lui Messi şi Ronaldo. A fost acuzat de evaziune fiscală!

Hamilton, pe urmele lui Messi şi Ronaldo. A fost acuzat de evaziune fiscală!

Formula 1

Comentarii

Numele pilotului de Formula 1 Lewis Hamilton, cvadruplu campion mondial, apare în Paradise Papers, o investigaţie a unui grup de instituţii mass-media internaţionale cu privire la societăţi offshore folosite pentru evaziune fiscală, ce continuă ancheta Panama Papers, informează lequipe.fr.

Hamilton şi-a cumpărat şi avion în valoare de 22 de milioane de euro şi s-a folosit de societăţi din regiuni cu regimuri fiscale avantajoase, pentru a nu plăti TVA în valoare de 3,7 milioane de euro. Avionul aparţie unei firme cu sediul în Insulele Virgine, care a închiriat jetul unei alte societăţi, cu sediul în Insula Man, iar această companiei l-a subînchiriat, la rândul ei, unei firme din Insula Guernesey. Potrivit realizatorilor emisiunii Cash Investigation de la postul France 2, toate societăţile în cauză îi aparţin pilotului britanic.

Exploatarea unui avion în scopuri comericiale permite companiei proprietare să nu plătească TVA, regulă care nu s-ar fi aplicat în cazul în care Hamilton ar fi cumpărat avionul pe persoană fizică şi l-ar fi folosit în scopuri recreative.

Contactaţi de jurnaliştii francezi, avocaţii pilotului au afirmat că "este pefect legal ca o persoană impozabilă să aleagă locaţia în locul cumpărării, pentru a nu plăti TVA, scopul principal fiind de a obţine un avantaj fiscal".

Paradise Papers conţine fişiere din arhivele a două companii ce se ocupă cu servicii pentru afaceri de tip offshore în insulele Bermuda, respectiv Singapore, precum şi documente din 19 registre ale companiilor din jurisdicţii ce deservesc economia subterană a lumii. Arhiva a fost obţinută de ziarul german Süddeutsche Zeitung. S-au alăturat demersului jurnalistic International Consortium of Investigative Journalists şi alţi 380 de jurnalişti din 67 de ţări, printre care şi RISE Project.

Investigaţia jurnalistică vizează peste 13 milioane de documente indicând legături dintre Rusia şi miliardari din anturajul preşedintelui american Donald Trump, afacerile secrete ale apropiaţilor primului ministru Canadian, Justin Trudeau, interesele offshore ale reginei Angliei, dar şi ale altor peste 120 politicieni din întreaga lume, scrie Rise Project.

Ancheta Pradise Papers arată că Apple, Nike, Uber, dar şi alte companii globale încearcă să evite plata taxelor prin tot felul de artificii.

Afla mai multe despre: hamiltonpuscarieformula 1messironaldo 

viewscnt
Articole similare