Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

HANDBAL // Adrian Vasile este oficial selecţionerul României: ”Este cea mai mare onoare a vieţii mele!”

HANDBAL // Adrian Vasile este oficial selecţionerul României: ”Este cea mai mare onoare a vieţii mele!”

Handbal

Comentarii

Adrian Vasile (38 de ani) a fost instalat oficial, azi, în funcţie de selecţioner al echipei de handbal a României.

Vasile a semnat un contract valabil până în 20 decembrie 2021. Tehnicianul nu şi-a încheiat contractul cu CSM Bucureşti, astfel că le va antrena pe ambele în paralel.

Este extrem de onorant să fiu în această poziţie. Fără îndoială este cea mai mare onoare a vieţii mele să fiu antrenorul echipei naţionale... o echipă naţională cu care am crescut la televizor. Este un drum pe care de abia aştept să-l începem. Eu şi staff-ul meu suntem foarte motivaţi să ne îndeplinim primul obiectiv de a ne califica la JO de la Tokyo. Primul pas este să ne calificăm la Jocurile Olimpice iar pentru asta trebuie să înţelegem că avem nevoie de cea mai bună echipă a României care poate să fie în acest moment. Ştiu că nu avem nicio jucătoare de 40 de ani. Cele mai în formă şi cu cea mai multă experienţă jucătoare vor fi cele pe care voi miza în acestă primă etapă. Întâlnim 2 echipe foarte puternice pe Norvegia şi pe Muntenegru. În acest moment contractul meu cu CSM Bucureşti este valabil până la sfârşitul actualului sezon. Pentru discuţii legate de sezonul următor un acord de principiu a fost deja făcut.”, au fost primele declaraţii al noului selecţioner.

Fost handbalist, Adrian Vasile a evoluat timp de 9 ani la Steaua Bucureşti, formaţie cu care a câştigat un titlu, trei Cupe ale României şi Cupa Challenge.

Ca antrenor, el a fost secund al echipei de handbal feminin CSM Bucureşti între 2014 şi 2019, perioadă în care gruparea din Capitală a câştigat Liga Campionilor (2016). În octombrie 2019, el a fost instalat antrenor principal al formaţiei CSM Bucureşti, după demisia suedezului Tomas Ryde, funcţie pe care o ocupă şi în prezent.
În paralel, Adrian Vasile a fost şi secund antrenor secund al echipei naţionale de handbal feminin a Muntenegrului alături de Per Johansson între 2017 şi 2020.

  • 12 din 16 este locul pe care a încheiat România Campionatul European de handbal feminin din 2020, cea mai slabă clasare la un turneu final din istorie

Afla mai multe despre: adrian vasile 

viewscnt
Articole similare