Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Handbal ÎNGHEŢAT în România. Alexandru Dedu: "Sunt nişte decizii care sunt convins că nu fac fericiţi pe mulţi dintre participanţi"

Handbal ÎNGHEŢAT în România. Alexandru Dedu: "Sunt nişte decizii care sunt convins că nu fac fericiţi pe mulţi dintre participanţi"

Handbal

Comentarii

FRH a luat decizia de a îngheţa sezonul şi, totodată, de a nu desemna campioana României în actuala stagiune.

Cinci ore a ţinut şedinţa Consiliului de Administraţie de ieri, 18 mai, cea în care s-a votat pentru încheierea sezonului în România. La o săptămână de la videoconferinţa la care au participat reprezentanţi ai echipelor din prima ligă de handbal feminin, oficialii FRH au luat decizia de a îngheţa sezonul şi, totodată, de a nu desemna campioana României în actuala stagiune.

"E un moment unic, nu fericit, generat de o situaţie excepţională. Am fi vrut ca altfel să fie tranşat acest campionat, dar deadline-ul impus de EHF ne-a lăsat fără prea multe opţiuni" a explicat Alexandru Dedu, preşedintele FRH.

El recunoaşte că o parte dintre decizii probabil că nu vor conveni anumitor echipe implicate în acest sezon: "În cazul în care se accepta propunerea să se decerneze titlul de campioană şi medaliile aferente se făcea în baza unui clasament. Acelaşi clasament trebuia să decidă şi echipele care retrogradează. Destul de multe echipe teoretic ar fi ajuns şanse să ajungă campioane sau neşansa să retrogradeze, atunci nu putem decerna titlul şi nici nu putem să retrogradăm o echipă. Sunt nişte decizii care sunt convins că nu fac fericiţi pe mulţi dintre participanţi. Din păcate, sunt decizii care se iau în condiţii exepţional. S-a apropbat ca Cupa României să coincidă cu acordarea Supercupei. Turneele de promovare din liga a doua în Liga I să se facă pe teren"

În acest moment, clasamentul este condus de SCM Râmnicu Vâlcea, urmată de CSM Bucureşti, la egalitate, dar vicecampioana României are un meci mai puţin disputat.

Acum, FRH a luat decizia de a îngheţa sezonul, iar echipa de pe primul loc, SCM Râmnicu Vâlcea, va fi cea care va merge direct în grupele Ligii Campionilor, urmând ca CSM să aştepte un wild-card din partea EHF pentru a putea participa în aceeaşi fază a competiţiei: "Din câte am înţeles, Râmnica Vâlcea va merge. CSM, în cazul în care doreşte, noi o să facem ce ţine de noi ca acest să se întâmple (n.r să primească wild card pentru Liga Campionilor). În Champions League, în cazul în care EHF va decide aşa, va merge Dinamo, de pe primul loc" a mai declarat Alexandru Dedu.

Afla mai multe despre: csm bucureştialexandru dedu 

viewscnt
Articole similare