Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Haos din cauza coronavirusului. Preşedintele unei echipe de ciclism reţinută în Emirate, acuzaţii grave: „Luare de ostatici”

Haos din cauza coronavirusului. Preşedintele unei echipe de ciclism reţinută în Emirate, acuzaţii grave: „Luare de ostatici”

Ciclism

Comentarii

Trei echipe cicliste, dintre care două franceze, sunt încă blocate în Emiratele Arabe Unite, din cauza suspiciunilor de infectare cu Covid-19, iar preşedintele celor de la Cofidis apreciază situaţia ca fiind asemănătoare unei luări de ostatici, informează lefigaro.fr.

Joi, autorităţile din Emirate au anunţat că ultimele două etape ale Turului ciclist al Emiratelor Arabe Unite au fost anulate ca urmare a înregistrării a două cazuri de infectare cu Covid-19 în rândurile participanţilor. Cei doi ar fi fost italieni, componenţi ai staff-ului uneia dintre echipe.

Din acest motiv, cicliştii şi membrii echipelor au fost plasaţi în carantină. O parte a participanţilor a putut părăsi statul din Orientul Mijlociu, după ce testele au fost negative, dar trei echipe, între care Cofidis şi Groupama-FDJ, sunt obligate să rămână în continuare în Emirate.

"De fapt, este o situaţie asemănătoare unei luări de ostatici. Suntem reţinuţi împotriva voinţei noastre, într-un loc pe care nu l-am ales şi pentru o durată necunoscută. Acest ultim punct este cel mai complicat de trăit. Sperăm că lucrurile se vor îmbunătăţi în curând şi nu se va întâmpla nimic", a scris Thierry Vittu pe reţelele de socializare.

Uniunea Ciclistă Internaţională a dezminţit cazurile de coronavirus, într-un comunicat, dar sportivii şi membrii staff-urilor sunt încă reţinuţi şi "trataţi ca atinşi de ciumă".

"Au venit şi au sunat la uşă, ăsta trebuie să fie micul dejun lăsat jos, în faţa uşii, aşa ne luăm noi mesele. Când ne intersectăm cu cineva pe culoar o ia la fugă. Nu s-a făcut curăţenie în camerele noastre de când am ajuns, de acum cinci zie, trebuie să mergem la lift, în faţa căruia este un cărucior, unde găsim cearşafuri, prosoape, săpunuri...", a mai spus el.

Ciclistul Stephane Rossetto de la Cofidis a povestit şi el situaţia în care se află "ostaticii".

"Sunt dezgustat. Nu facem nimic de multe zile, decât aşteptăm într-un hotel fantomă şi mâncăm rahat. Şi suntem supravegheaţi de tipi puţin amabili, îmbrăcaţi în costume albe şi purtând ochelari de soare şi căşti în urechi. Sincer, nimeni nu este bolnav, dar suntem forţaţi să nu facem nimic şi să mâncăm fast-food, o să devenim...", a spus el.

Luni, Arnaud Démare, unul dintre liderii echipei Groupama-FDJ, a evocat incoerenţa situaţiei: "Alte echipe au plecat ieri, deşi am mâncat vineri şi sâmbătă în acelaşi loc."

"Nu ştiu cum ne vom păstra moralul fără antrenamente cu 17 zile înainte de cursa Milano-San Remo", a adăugat el.

Afla mai multe despre: coronavirusciclism 

viewscnt
Articole similare