Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Haos în Italia. Când se va relua Serie A? Preşedintele Federaţiei vine cu o dată: "Aşa ar fi bine!"

Haos în Italia. Când se va relua Serie A? Preşedintele Federaţiei vine cu o dată: "Aşa ar fi bine!"

Fotbal

Comentarii

Cele mai multe dintre echipele din Italia aveau programată revenirea la antrenamente în această săptămână, dar una câte câte una au anunţat că îşi amână reunirea. Cu atât mai mult cu cât nici nu există o dată clară pentru reluarea campioantului. Preşedintele Federaţiei a pronunţat totuşi o dată.

A trecut mai bine de o lună de primul meci amânat din cauza coronavirusului şi peste două săptămâni de la suspendarea campionatului. Pandemia continuă să se răspândească în Italia, iar până acum toate variantele care au fost înaintate pentru reluarea campionatului au căzut una câte una. 

Întrebat dacă vreauna dintre ipotezele trei, şapte sau zece mai pentru reînceperea sezonului ar putea fi valabile, preşedintele Federaţiei Italiene de Fotbal, Gabriele Gravina a răspuns: "Şi 20 mai ar fi bine, evaluând impactul perioadei asupra calendarului internaţional. [...] Ar însemna ca în acest interval  (n.r. până pe 20 mai) să putem oferi populaţiei impulsul emoţional de care are nevoie pentru a-şi relua cursul normal al vieţii", a declarat Gravina pentru cotidianul italian Il Giornale. 

Varianta playoff-urilor, respinsă

Una dintre variante odată stabilită data pentru reluarea campionatului era ca finalul sezonului în Serie A să se dispute în sistem de play-off pentru a determina noua campioană, echipele calificate în cupele europene şi echipele care vor retrograda.

"A fost propunerea mea, nu a avut succes şi am luat act de ea. Cei care au responsabilităţi trebuie să se comporte aşa cum trebuie în această perioadă, pentru că nu ne putem permite să oferim imaginea unui sector devorat de controverse interne, viziuni opuse, cel puţin toate prin ameninţări cu apeluri ”, a spus Gravina.

Campionatul a fost suspendat în Serie A pe 9 martie, după apariţia priumului caz de coronvirus, cel al lui Daniele Rugani, de la Juventus Torino.

Trei români evoluează în Serie A: Chiricheş, la Napoli, Andrei Radu, la Parma şi Ştefan Radu, la Lazio. 

Afla mai multe despre: coronavirusserie a 

viewscnt
Articole similare