Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Haosul de la FCSB, descris în amănunt de un jucător important: ”Nu mi-am imaginat că se poate întâmpla aşa ceva”

Haosul de la FCSB, descris în amănunt de un jucător important: ”Nu mi-am imaginat că se poate întâmpla aşa ceva”

Superliga

Comentarii

Un jucător important care a plecat de la FCSB a rupt tăcerea şi a făcut dezvăluiri de haosul care există la echipă şi care este întreţinut de intervenţiile brutale ale patronului Gigi Becali.

Ante Vukusic a aşteptat să plece de la FCSB pentru a vorbi liber despre lucrurile pe care le-a întâlnit şi care l-au uluit la clubul patronat de Gigi Becali. Fost golgheter al Sloveniei, atacantul în vârstă de 30 de ani spune că nu s-a gândit vreodată că o echipă precum FCSB poate ajunge într-o asemenea situaţie.

Ante Vukusic spune că antrenorul nu are nicio autoritate şi că Gigi Becali este cel care se ocupă inclusiv de deciziile sportive.

Câteva declaraţii care dezvăluie haosul de la FCSB: ”Jucătorii sunt fiecare pentru el”

Într-un amplu interviu pentru dalmatinskiportal.hr, Ante Vukusic descrie peisajul care există în culisele FCSB-ului. Atacantul croat susţine că n-a mai întâlnit în carieră atâta lipsă de profesionalism la un club.

Vukusic vine cu exemple concrete şi povesteşte cum Gigi Becali a făcut 5 schimbări la pauza meciului cu CFR Cluj, din Supercupa României, partidă pierdută de FCSB după executarea loviturilor de departajare.

De asemenea, Vukusic spune că antrenorul nu are nicio autoritate şi acest lucru afectează inclusiv evoluţiile echipei, deoarece fiecare jucător acţionează pe cont propriu şi vrea să demonstreze că este cel mai bun, deoarece se teme de reacţiile patronului. Asta, spune Vukusic, duce la dispariţia spiritului de echipă.

-În iarnă puteam merge în Turcia. Am ales Steaua (n.r. FCSB). Am crezut că este alegerea potrivită pentru mine, dar, în cele din urmă, s-a dovedit a fi un club doar cu numele. Totul a fost complet neprofesionist.

-Directorul Stelei (n.r. Mihai Stoica) mi-a garantat că voi juca, că trebuie doar să fiu pregătit. Eu o lună am fost fără club, după ce am plecat de la Olympia. Nu eram 100% pregătit fizic, dar el a spus că mă va aştepta. Am semnat un contract, iar a doua zi, la antrenament, toţi colegii m-au întrebat dacă ştiu unde am venit. Mi-au spus: ”dacă nu înscrii în primul meci, eşti terminat”. Am crezut că glumesc cu mine, dar s-a dovedit că aveau dreptate.

-Am jucat primul meci după o săptămână. Derby cu Dinamo. Am făcut lucruri bune într-un timp scurt (n.r. a intrat în repriza a doua) şi, după meci, un jurnalist m-a întrebat dacă mă aştept ca Becali să mă dea afară din echipă, deoarece nu am marcat. Mi s-a părut ciudat atunci, dar s-a dovedit că jurnalistul avea dreptate. După aceea am intrat de două ori, dar nu am mai jucat niciodat din primul minut.

-El (n.r. Gigi Becali) vorbeşte despre tot. Critică în fiecare zi câteun jucător. Îi cruţă doar pe tineri, pentru că crede că poate câştiga bani cu ei. El m-a batjocorit, dar am suportat. Nu am vrut să fac declaraţii pentru a nu fi pedepsit în continuare.

-Nu-mi venea să cred că omul de la telefon decide cine va intra în meci. Am jucat împotriva Clujului, în Supercupă, iar la pauză a decis să scoată 5 jucători şi să introducă 5 tineri. O face la telefon, are un om pe bancă. Se întâmplă adesea să decidă să introducă un jucător la pauză şi să-l scoată în minutul 65.

-Becali cumpără jucători tineri, el crede că acest lucru îi va aduce rezultate. Clujenii au câştigat titlul, au avut antrenorul potrivit. La Steaua (n.r. FCSB) nu se ştie cine bea şi cine plăteşte. La urma urmei, a spus că-l interesează doar banii şi profitul.

-(n.r. întrebat dacă a vorbit vreodată direct cu Gigi Becali) Nu am făcut-o. Am auzit că nici măcar nu vorbeşte engleză. L-am întrebat pe antrenor, mi-a spus că ştii cum merg lucrurile, asculţi ce spune şeful. Mi-a spus că este mai bine să tac decât să mă cert cu el (n.r. cu Gigi Becali). Niciunul dintre antrenorii serioşi nu vrea să ajungă acolo, din cauza lui.

-(n.r. întrebat cum se descurcă jucătorii în astfel de circumstanţe) Fiecare este pentru el, în special jucătorii tineri. Există o mulţime de egoism. Toată lumea vrea să dea gol. E greu pentru un antrenor. Practic, nici nu are nevoie de el (n.r. de antrenor). Nu-mi puteam imagina că se poate întâmpla aşa ceva. Fostă campioană europeană şi e într-o astfel de situaţie... Am vorbit cu Debeljuh, un atacant croat care joacă la Cluj. Mi-a spus că a primit un telefon de la Steaua (n.r. FCSB), dar nu a mers acolo pentru că ştie ce se întâmplă.

-(n.r. despre transferul lui Stipe Vucur) Becali a spus că va aduce doi fundaşi centrali înalţi, astfel încât să nu mai primească goluri cu capul. Doamne fereşte ca lui Stipe să i se întâmple ca un jucător să înscrie de lângă el. Va fi dat afară imediat.

Afla mai multe despre: ante vukusic 

viewscnt
Articole similare