Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Helmuth Duckadam a împlinit pe 1 aprilie vârsta de 62 de ani. ”Nu am fost păcălit de multe ori, pentru că eram pregătit”. Ce amintiri a depănat portarul legendar al Stelei

Helmuth Duckadam a împlinit pe 1 aprilie vârsta de 62 de ani. ”Nu am fost păcălit de multe ori, pentru că eram pregătit”. Ce amintiri a depănat portarul legendar al Stelei

Special

Comentarii

Helmuth Duckadam a îndeplinit vârsta de 62 de ani în data de 1 aprilie. Fostul portar de legendă al Stelei a depănat amintiri pentru Telekom Sport şi a discutat despre însemnătatea zilei acesteia pentru el.

Helmuth Duckadam a ajuns la vârsta de 62 de ani. Eroul finalei Ligii Campionilor din 1986 s-a născut la data de 1 aprilie 1959 în comuna Samlac, judeţul Arad, unde a făcut şi primii paşi în lumea fotbalului. Acesta a fost apoi adus la Constructorul Arad, unde a debutat în diviza C, înainte de a fi transferat de UTA.

După 4 sezoane petrecute la formaţia arădeană, portarul a fost transferat de Steaua, unde a devenit legenda cunoscută în ziua de azi. Duckadam a fost omul meciului în finala de Liga Campionilor câştigată cu FC Barcelona, după ce a apărat 4 lovituri de departajare ale catalanilor şi a adus prima Ligă a Campionilor în istoria fotbalului românesc.

Însă tragedia a lovit la scurt timp după, iar Duckadam a fost nevoit să renunţe la cariera de fotbalist, la vârsta de doar 27 de ani, din pricina unui anevrism la braţul drept. Deşi acesta a revenit ulterior pentru 2 ani, fostul portar nu avea să mai joace vreodată la nivelul anterior.

Cu ocazia zilei sale de naştere, Duckadam a discutat cu Telekom Sport despre câteva evenimente inedite din jurul datei de 1 aprilie, de-a lungul anilor.

Ce amintiri a depănat portarul legendar al Stelei

”Nici acum nu îmi place când e ziua mea. Cunosc foarte mulţi prieteni care de abia aşteaptă să fie ziua lor de naştere, se bucură, nu ştiu, mie nu îmi place. Nu mi-a plăcut niciodată. Nici la şcoală nu-mi plăcea să merg cu bomboane , când eram mic.

Mi se pare o zi obositoare, mai ales după ce treci de anumiţi ani, parcă nu-ţi mai face plăcere să mai pui un an. Când eşti tânăr e frumos . Mai ales că trăim şi această perioadă mai puţin plăcută, parcă nu te poţi bucura în adevăratul sens al cuvântuilui ... probabil că vin socrii şi atât. N-o să facem o mare sărbătoare”, a spus eroul de la Sevilla.

Întrebat dacă a fost păcălit vreodată de ziua sa de naştere, 1 aprilie fiind recunoscută ca ziua internaţională a glumelor, Duckadam a dezvăluit că mereu a fost pregătit şi nu s-a lăsat tras pe sfoară.

”Nu am fost păcălit de multe ori, pentru că eram pregătit. Eram pregătit cu această dată. Mai încercam câte o păcăleal, dar nu prea reuşeam, pentru că lumea se pregătea cu o saptămână inainte că vine 1 aprilie, hai sa facem păcăleli”, a mai spus fostul portar.

Duckadam a mai vorbit şi despre cele mai plăcute anivesări ale sale, care aveau loc în comuna unde s-a născut, după revenirea acasă, în urmă cu 15 ani.

”Cum am spus, nu-mi prea plăcea să-mi serbez zilele de naştere. Prorobabil că a fost în perioada în care am stat la Semlac, pe malul Mureşului şi reuşeam în acea perioadă să ne adunăm 50-60 de prieteni, să sărbatorim. Atunci au fost cele mai frumoase zile de naştere. În urmă cu 15 ani. Eram şi mai tânăr”, a declarat Duckadam.

Ca pe mulţi alţi jucători, aniversarea zilei de naştere îl prindea pe Duckadam în cantonament de multe ori, dar acesta a recunoscut că prefera să evite să sărbătorească ocazia.

”Atunci se făcea un tort micuţ sau ceva... evitam să fac petreceri din astea mari. Nu mi-au plăcut niciodată foarte mult. Prefee mai restrâns. Dar întotdeauna dădeam o bere, ceea ce era un obicei”, a concluzionat fostul portar al Stelei.

Afla mai multe despre: helmut duckadamsteauafcsbzi de naştere duckadam 

viewscnt
Articole similare