Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ianis e "85,7% Messi"! Absolut FABULOS: cum a a ajuns Hagi Jr pe aceeşi listă cu Hazard, Dembele sau Mbappe

Ianis e "85,7% Messi"! Absolut FABULOS: cum a a ajuns Hagi Jr pe aceeşi listă cu Hazard, Dembele sau Mbappegalerie foto

Farul Constanța

Comentarii

Ianis Hagi este al doilea pe lista jucătorilor sub 23 de ani care seamănă cu Leo Messi. Analiza a fost realizată de Instititul de Cercetare Big Data la solicitarea unei televiziuni spaniole

Lionel Messi este un fotbalist unic în istoria fotbalului şi astfel, foarte greu de asemănat cu un altul. Cu toate acestea, statisticile ne permit să valorificăm randamentul unui fotbalist de-alungul mai multor sezoane şi, prin urmare, să-l comparăm pe Messi cu alţii.

Asta au făcut şi cei de la Big Data, care nu s-au oprit doar la nivelul fotbaliştilor consacraţi. Emisiunea ”No Pot Ser” de la TV3 a contractat firma Big Data pentru un studiu care să arate care sunt jucătorii din lume care pot fi asemănaţi cu Lionel Messi pe baza datelor deja existente. 71.600 de jucători, 2.300 de echipe şi 73.000 de meciuri au fost analizate, iar la final, sursa citată a evidenţiat care sunt jucătorii care seamănă cel mai mult cu Lionel Messi.

Dintre fotbaliştii de top din lume, în urma rezultatelor, fotbalistul cu statistici similare cu Leo Messi este Eden Hazard, cu un procentaj de 92.70%. Pe podium se mai clasează francezul Kylian Mbappe cu un procentaj de 91.3% şi argentinianul Sergio Aguero cu un procentaj de 91.1%. Big Data a analizat cifrele şi performanţele fotbaliştilor pe baza mai multor criterii, printre care: participarea efectivă la joc, goluri, pase de gol, şuturi la poartă, procentajul de pase reuşite în terenul advers, pase cheie, pressing-ul, driblinguri reuşite în treimea adversă, felul în care fotbalistul poate ieşi dintr-un pressing format din mai mult jucători şi aşa mai departe.

Bomba vine însă la nivelul jucătorilor sub 23 de ani! Internaţionalul român, Ianis Hagi, fiul lui Gheorghe Hagi este al doilea în lume dintre tinerii fotbalişti care seamănă cu Messi, scrie cotidianul SPORT din Catalonia. Primul este Steven Berwijn de la PSV Eindhoven cu un procentaj de 89.6%, iar Hagi Jr. este al doilea cu 85.7%. Al treilea în clasament este coechipierul lui Messi, Ousmane Dembele cu un procentaj de 85.2%.

Jucătorii sub 23 de ani (din întreaga lume) care seamănă cel mai mult cu Lionel Messi

1 - Steven Berwijn (PSV) – 89,6%

2 - Ianis Hagi (FC Viitorul) – 85,7%

3 - Ousmane Dembélé (FC Barcelona) – 85,2%

4 - Malcom (Girondins de Burdeos) – 85%

5 - Oussama Idrissi (AZ Alkmaar) – 84,6%

Top 10 jucători analizaţi de Big Data care seamănă cu Lionel Messi

1 - Eden Hazard (Chlesea) – 92,7%

2 - Kylian Mbappé (PSG) – 91,3%

3 - Sergio Agüero (Manchester City) – 91,1%

4 - Angel Di María (PSG) – 90,5%

5 - Neymar (PSG) – 89,5%

6 - Mohammed Salah (Liverpool) – 89%

7 - Steven Berghuis (Feyenoord) – 88,9%

8 - Iago Aspas (Celta) – 88,3%

9 - Paulo Dybala (Juventus) – 88,2%

10 - Alexis Sánchez (Arsenal) – 88,1%

Afla mai multe despre: ianis hagileo messi 

viewscnt
Articole similare