Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ianis Hagi, analizat dur de o legendă din Scoţia: „Nu este un jucător de top”. Motivul invocat

Ianis Hagi, analizat dur de o legendă din Scoţia: „Nu este un jucător de top”. Motivul invocat
Comentarii

Gordon Strachan a scris istorie în fotbalul şcoţian. Fostul mare jucător a vorbit despre Ianis Hagi (22 de ani) şi a mărturisit că, în opinia lui, tânărul mai are de tras pentru a ajunge la o forţă din Europa.

Strachan, actualul director de la Dundee, a vorbit despre şansele lui Hagi de a ajunge într-un campionat puternic din Europa.

„La 22 de ani, Ianis nu mai e un jucător tânăr. Dacă ne uităm la echipe din Olanda, vedem că acolo rezervele au 18, 19 ani. La 22 de ani trebuie să ai un impact asupra jocului. Dacă te uiţi la alţi jucători de top, la ce vârstă au început să-şi lase amprenta asupra jocului? Mult mai devreme.

Există riscul să ratezi oportunităţi dacă nu devii o forţă, într-un fel sau altul. Şi trebuie să devii o forţă în campionatul intern. Nu ştiu dacă a fost titular în 50% din meciuri cu Rangers. Pentru a fi considerat un jucător de top trebuie să domini meciuri. Să marchezi, să creezi goluri.

Jude Bellingham joacă în Champions League şi e titular. E clar că Ianis are talent, dar trebuie să domine meciuri în fiecare săptămână dacă vrea să fie jucător de top. Poate nu chiar în fiecare săptămână, dar măcar în majoritatea lor”, a declarat Gordon Strachan.

Hagi trebuie să cucerească mai întâi acest campionat, înainte de a pleca oriunde altundeva”

„Mai întâi trebuie să fie titular indiscutabil. Dacă vrei să ajungi într-un campionat mai mare din Europa, în Scoţia trebuie să fii vedeta echipei.Rangers a avut un sezon fantastic în Europa, dar jucătorii care au fost decisivi au fost mai degrabă Davis, Kent, Roofe, Morelos, Tavernier. Aceşti jucători au atras atenţia fotbalului mondial pentru că au fost decisivi în competiţii europene.

Hagi trebuie să cucerească mai întâi acest campionat, înainte de a pleca oriunde altundeva. Primul lui sezon a fost unul de acomodare, dar îmi imaginez că Ianis şi clubul îşi doresc ca el să aibă un impact mai mare în jocul echipei, precum Steve Davis sau Ryan Kent, care sunt decisivi pentru Rangers”, a mai spus Gordon Strachan.

Ianis Hagi a avut un sezon bun la Rangers, iar echipa a cucerit titlul după 10 ani. Românul a fost desemnat cel mai bun tânăr jucător al clubului şi a primit titlul de cel mai bun pasator decisiv din campionatul scoţian. 

Afla mai multe despre: ianis hagigordon strachanrangers 

viewscnt
Articole similare