Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ianis Hagi, prins la mijloc în războiul intereselor de la Glasgow şi Genk. De ce şi-ar dori Gică Hagi ca fiul său să se întoarcă în Belgia

Ianis Hagi, prins la mijloc în războiul intereselor de la Glasgow şi Genk. De ce şi-ar dori Gică Hagi ca fiul său să se întoarcă în Belgia

Fotbal

Comentarii

S-a bătut mult cu degetele în tastatură, zilele acestea, în legătură cu viitorul transfer al tânărului mijlocaş român, Ianis Hagi. Cu toate acestea, calculele nu sunt deloc simple, deoarece o alegere pripită poate influenţa decisiv cariera fotbalistului.

Ianis Hagi, prins la mijloc în războiul intereselor de la Glasgow şi Genk 

Italienii de la "Lazio Siamo Noi" întăresc tot mai mult, pe zi ce trece, ideea interesului celor de la Lazio Roma pentru fotbalistul român, Ianis Hagi. Zvonurile au apărut la începutul lunii martie, iar de atunci lucrurile au avansat considerabil. Conducerea romanilor a tatonat bine terenul, s-a interesat de toate detaliile prin care îl poate achiziţiona pe jucătorul român şi este pregătită să înainteze o ofertă. Cu toate acestea, Lazio trebuie să asiste de la distanţă la războiul intereselor celor două cluburi care îl împart, pentru moment, pe fotbalistul român: FC Rangers şi RKC Genk.

"Talentul românului intrigă. Îi place flexibilitatea tactică, iar perspectivele de creştere sunt mari. Poate juca şi al doilea atacant, dar şi mijlocaş ofensiv. Tehnică, viteză şi un picior grozav. Tânărul Hagi a vrăjit multă personalităţi din lumea fotbalului european, printre ei regăsindu-se şi Igli Tare (director sportiv la Lazio Roma)", au scris italienii

Şi în Scoţia, precum în întreaga Europă, fotbalul va fi lovit de o criză financiară. Astfel, cluburile nu vor mai risca sume considerabile pentru achiziţionarea de jucătorilor. Se va crea un curent al aducerii de jucători liberi de contract, mai ales în contextul în care cluburile au ales să reducă bugetele dând afară fotbalişti sau reducându-le salariile.

FC Rangers se gândeşte serios dacă are de unde să achite cele cinci milioane de euro, celor de la Genk, pentru activa clauza de cumpărare, în vară. În plus, zvonurile din presa britanică spun că Rangers ar avea un plan bine pus la punct, în ceea ce îl priveşte pe Ianis, în caz că găseşte banii necesari: îl cumpără, apoi îl vinde rapid, pentru cel puţin 15 milioane de euro.

Acelaşi plan pare să îl aibă şi formaţia belgiană, Genk, ţinându-se cont şi de interesul major arătat de Lazio Roma. Belgienii nu ar mai vrea să îl vândă pe Ianis la Rangers, însă nu au nicio putere în acest caz. Singura modalitate prin care belgienii pot stopa transferul în Scoţia este să-l convingă pe Ianis să refuze oferta financiară a acestora. Conducătorii celor de la Genk ar vrea să îl readucă la echipă pe Ianis, dar la fel precum scoţienii, să îl vândă rapid pe o sumă de cel puţin opt milioane de euro, dublul costului din vară, când l-au adus de la Viitorul Constanţa.

De ce şi-ar dori Gică Hagi ca Ianis să se întoarcă în Belgia

Un cuvânt greu de spus va avea în această poveste şi Gheorghe Hagi. Fiul său, Ianis, îşi doreşte foarte mult să facă un salt calitativ din punct de vedere competitiv, implicit şi valoric, iar Lazio Roma ar fi o oportunitate perfectă pentru el. Vrea să se întoarcă în Italia, însă trebuie stabilite condiţiile. Chiar dacă a declarat în nenumărate rânduri că nu îi influenţează în vreun fel alegerile, Gică Hagi este atent ascultat de fiul său, iar părerea sa are greutate.

Patronul Gică Hagi ar fi clar mai avantajat ca transferul lui Ianis Hagi la Rangers să nu se realizeze. Viitorul Constanţa a păstrat un procent de 20% din jucător la o viitoare vânzare a acestuia, iar dacă Ianis va ajunge la Rangers definitiv, pentru cinci milioane de euro, în conturile clubului de la malul mării va intra un milion de euro.

Dacă mutarea nu se realizeeză şi Ianis revine la Genk, acesta va fi vândut pe o sumă mai mare, de cel puţin 8-10 milioane de euro, iar celor de la Viiitorul le-ar reveni 1,6 - 2 milioane de euro. Chiar dacă diferenţa nu ar fi extrem de mare, pentru un club ca Viitorul Constanţa, un milion de euro reprezintă bugetul Academiei "Gheorghe Hagi" pe un an de zile. Academie care a produs peste 20 de milioane de euro numai în ultimii cinci ani.

Afla mai multe despre: fotbal 

viewscnt
Alte articole
Articole similare