Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ianis Hagi refuză orice asemănare cu tatăl său. "Multă lume greşeşte când mă compară cu el. Era un veritabil număr 10"

Ianis Hagi refuză orice asemănare cu tatăl său. "Multă lume greşeşte când mă compară cu el. Era un veritabil număr 10"

Fotbal

Comentarii

Ianis Hagi a oferit un amplu interviu presei belgiene, în care a atins numeroase şi delicate subiecte din viaţa sa. Unul dintre aceste puncte este compararea pe care toată lumea o face între fotbalistul Ianis Hagi şi fotbalistul Gheorghe Hagi.

Pentru Ianis Hagi, povara numelui a fost precum o piatră de moară legată de picior. Cu toate acestea, mijlocaşul de 20 de ani a strâns din dinţi, a muncit şi a reuşit să ne amintească prin evoluţiile sale de jocul strălucitor al tatălui său. Chiar dacă este departe de nivelul de joc arătat de "Maradona din Carpaţi", Ianis este conştient şi încrezător că prim şi mai multă muncă poate ajunge la nivelul extraordianar al tatălui său. Cu toate acestea, cei doi jucători nu se asemănă deloc ca stil de joc, după cum a povestit Ianis.

"Multă lume greşeşte când mă compară cu tata. El a fost un veritabil număr 10. Avea o accelerare fenomenală. Piciorul său stâng lua mereu prin surprindere apărătorii adverşi. Era un bun dribleor - cel puţin în ultima treime - însă colegii lui mi-au spus că era şi egoist. Primeau mingea doar după ce dribla el. Tata crede că jocul său se poate asemăna cu cel al lui Diego Maradona sau Lionel Messi. Eu sunt mai mult un playmaker. Tatăl meu oferea puţine pase, eu încerc cât mai multe. Darul meu este acela de a crea oportunităţi pentru ceilalţi jucători, trăgând după mine echipa. Tatăl meu îmi spune că sunt un număr 10, cu clarviziune în joc, precum Zinedine Zidane sau Johan Cruyff", a explicat Ianis Hagi, pentru knack.be.

Întrebat ce mai are de îmbunătăţit în jocul său, Ianis a dat dovadă de mare maturitate şi mult realist pentru vârsta sa.

"Totul. Am venit să joc. Cu siguranţă trebuie să lucrez la capitolul psihologic, unde m-am şi îmbunătăţit un pic. Acum doi ani aveam un mental moale. Nu mă simt complet acasă, pe stadionul din Genk, iar chimia dintre noi, jucătorii, trebuie să fie mult mai bună", a completat Ianis, pentru presa din Belgia.

Afla mai multe despre: fotbal 

viewscnt
Articole similare