Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

"Ignorat la Viitorul, apreciat în Goffert". Clipe teribile pentru un fost jucător al "Regelui": "Am stat şapte luni acolo, dar Hagi n-a vorbit niciodată cu mine"

"Ignorat la Viitorul, apreciat în Goffert". Clipe teribile pentru un fost jucător al "Regelui": "Am stat şapte luni acolo, dar Hagi n-a vorbit niciodată cu mine"galerie foto

Fotbal

Comentarii

Presa din Olanda a realizat un interviu cu fostul jucător de la FC Viitorul Constanţa, Bas Kuipers, ajuns, între timp, titular incontestabil la NEC Nijmegen, cu titlul "Ignorat la Viitorul Constanţa, apreciat în Goffert". În afara întrebărilor legate de forma bună de la NEC, olandezii au fost curioşi şi de experienţa de la Viitorul lui Gheorghe Hagi.

Olandezul Bas Kuipers (25 de ani) ajungea la Viitorul Constanţa în prima lună a anului 2019, din postura de jucător liber contract, la sugestia fostului internaţional George Ogăraru. A fost crescut la şcoala de fotbal de la Ajax şi avea selecţii în reprezentativele de juniori ale Olandei, la U16, U17, U20 şi U21. Evolua pe mai mult posturi în defensivă, exact pe placul lui Gheorghe Hagi.

Debutează pe 3 februarie, într-un meci de campionat cu "U" Craiova, însă primeşte cartonaş galben în minutul 30, arătând mari carenţe în defensivă şi în pregătirea fizică, iar Gică Hagi decide să-l scoată la pauză. Cu toate acestea, Kuipers a început titular şi următoarea rundă, contra celor de la Astra Giurgiu. A încasat din nou un cartonaş galben în minutul 30, numai că de această dată îl vede şi pe al doilea, înainte de pauză cu două minute, spre nemulţumirea lui Hagi.

Din acel punct, prezenţele sale în echipă au fost răzleţe. A fost titular şi integralist într-un meci din Cupa României, cu cartonaş galben în minutul 56, iar în play-off a fost titular şi integralist în alte patru meciuri, în care a încasat un singur cartonaş galben.

În sezonul următor 2019/2020, prinde o repriză cu Chindia Târgovişte, din nou cu cartonaş galben în minutul 26 şi schimbare la pauză, dar şi 17 minute în Supercupa României cu CFR Cluj.  

În total, în cele şapte luni cât a stat la Viitorul, Bas Kuipers a acumulat nouă prezenţe (600 de minute), cinci cartonaşe galbene şi unul roşu.

"Am stat şapte luni acolo, dar Hagi n-a vorbit niciodată cu mine"

 

Bas Kuipers joacă, în acest moment, la NEC Nijmengen, coşmarul celor de la Dinamo Bucureşti, alături de care luptă să revină pe prima scenă a fotbalului olandez. În interviul acordat presei din ţara sa natală, Bas Kuipers s-a plâns de experienţa trăită în România.

"În România, pentru un cartonaş roşu te suspendă imediat trei etape. Nu am fost deloc fericit pentru acest lucru. Am stat cinci săptămâni în tribună fără ca cineva din club să schimbe o vorbă cu mine. Am stat şapte luni acolo, dar Hagi n-a vorbit niciodată cu mine. Voiam să plec. Până la urmă, a ieşit totul aşa cum trebuia, ne-am dat mâna şi am devenit jucător liber de contract. Nu a trecut mult timp şi m-a sunat agentul. Am fost invitat să mă antrenez cu NEC Nijmegen, iar după trei zile am semnat contractul. Pentru mine, NEC a rămas un club celebru", a povestit olandezul.

Afla mai multe despre: fotbal 

viewscnt
Articole similare