Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ignoraţi de FRF, invitaţi de gală în Spania. Gică Hagi şi Gică Popescu îi vor înmâna premiul "Role Model Prize" lui Ernesto Valverde

Ignoraţi de FRF, invitaţi de gală în Spania. Gică Hagi şi Gică Popescu îi vor înmâna premiul "Role Model Prize" lui Ernesto Valverde

Fotbal

Comentarii

Antrenorul celor de la Barcelona, Ernesto Valverde va fi recompensat cu premiul "Role Model Prize" al Summitului Internaţional de Fotbal de la Bilbao (BIFS). Tehnicianul spaniol în vârstă de 55 de ani îl va succede la acest trofeu pe argentinianul Mauricio Pochettino.

Foştii internaţionali români, Gheorghe Popescu şi Gheorghe Hagi, vor fi invitaţii speciali ai organizatorilor celei de-a patra ediţii a BIFS. Cei doi foşti jucători ai Barcelonei vor ţine un "speach" în faţa întregii audienţe, în care vor fi dezbătute numeroase subiecte delicate ale fotbalului, privit atât din interior, cât şi din exterior.

Valverde va fi recompensat pentru "abilitatea sa de a se adapta, de a influenţa şi de a fi competitiv la toate cluburile pe care acesta le-a antrenat până acum, într-o carieră începută chiar la Atletico Bilbao. Este încă neclar dacă Valverde va putea fi prezent la ceremonia VIP ce va avea loc pe stadionul celor de la Athletic Bilbao, "San Mames", în februarie. Dacă ar fi să dăm crezare presei din Spania, Valverde ar putea fi liber de contract până în februarie, scaunul său de la Barcelona fiind şubred.

De asemenea, la evenimentul de anul viitor şi-au mai anunţat prezenţa mari personalităţi ale fotbalului mondial, care au luat cuvântul în trecut, precum Andoni Zubizarreta, Monchi, Luiz Felipe Scolari, Unai Emery, Aitor Karanka sau Andre Villas-Boas.

"Trăim într-o societate în care faima sau popularitatea influenţează prea des agenda publică a sportului. Ceea ce încercăm noi cu aceste premii este să marcăm un spaţiu pentru a revendica ceea ce este dincolo de informaţie. Mai presus de rezultat, considerăm ca fiind foarte interesant procesul", a declarat Mario Gurrionero, directorul BIFS.

În cariera sa, Ernesto Valverde a antrenat formaţii precum Athletic Bilbao ll, Athletic Bilbao x2, Espanyol, Olympikos Pireu x2, Villarreal, Valencia, iar în prezent este la Barcelona.

Gică Hagi şi Gică Popescu, ignoraţi de FRF

Federaţia Română de Fotbal a omis să invite membrii "Generaţiei de Aur" la tragerea la sorţi a grupelor Campionatelor Europene din 2020, ce a avut loc pe 30 noiembrie, la Bucureşti, la Romexpo, din motive puerile. Chiar dacă FRF a încercat să se scuze, atât pe căi oficiale, cât şi pe cele neoficiale, gestul nu a putut fi trecut cu vederea cu majoritatea iubitorilor fotbalului din România, şi nici de invitaţii de gală ajunşi la Romexpo, care au rămas înmărmuriţi la aflarea veştii că Gică Hagi nu a invitat. Gică Popescu ''s-a strecurat" la acest eveniment deoarece este ambasador UEFA, nu pentru că cineva din FRF şi-a alocat timp pentru a-i trimite o invitaţie.

"Vi s-a interzis sa ma intrebati de ce n-am fost invitat la tragerea la sorti? E adevarat ca nu am fost invitat. Nu am fost invitat, dar nici nu era obligatoriu. Fiecare gandeste ce vrea, face ce vrea. Asta e, asa s-a gandit. Cum sa ma simt afectat? De ce sa ma simt afectat? Eu ma simt mandru ca am jucat pentru Romania. Eu doar v-am confirmat ca nimeni nu m-a invitat", a reacţionat Hagi, la cald.

"Nu e normal să vină oameni din afara ţării şi să întrebe: 'Unde e Hagi?'. Şi să nu înţeleagă ce s-a întâmplat, când le-am spus că nu a fost invitat. Când le-am spus, am crezut că Figo se ridică şi pleacă. Nu le face cinste celor de la FRF o astfel de abordare, pentru că nu e normal", a declarat Gică Popescu, la Telekom Sport, în urmă cu câteva zile.

Afla mai multe despre: fotbalbilbaofc viitorul 

viewscnt
Alte articole
Articole similare