Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Îl mai ţii minte? Unde a ajuns românul care a fost căpitan la Sporting Lisabona şi care a fost la un pas de Chelsea

Îl mai ţii minte? Unde a ajuns românul care a fost căpitan la Sporting Lisabona şi care a fost la un pas de Chelseagalerie foto
Comentarii

Cristian Ponde este un fotbalist portughez de origine română, care a crescut la Academia Clubului Sporting Lisabona. Fost internaţional de tineret al Portugaliei, considerat o mare speranţă a fotbalului din această ţară şi comparat de presă cu Cristiano Ronaldo, Ponde a plecat anul trecut pentru prima dată în cariera sa din Portugalia.

Născut la Făureşti în Maramureş, Ponde a emigrat împreună cu familia sa în Portugalia în 2003. Din 2011 a primit şi cetăţenie portugheză, iar între 2011 şi 2014 a fost un obişnuit al selecţionatelor de tineret ale Portugaliei, pentru care a marcat 11 goluri în 29 de meciuri. Pe vremea când era încă o mare promisiune a fotbalului portughez, Benfica şi Chelsea s-au luptat pentru semnătura sa.

Atacantul de origine română a ajuns acum la 24 de ani şi după un sezon în care a fost împrumutat la Covillha, a semnat cu gruparea ucrainiană, Karpaty Lvov.  Este coechipier cu fostul jucător al Astrei, Karim Yoda, francezul transferat în iarnă de Lvov.

Formaţia sa se luptă pentru evitarea retrogradării în Ucraina, iar în ultima etapă din playout a învins cu scorul de 2-0 Desna.

Ponde, purtătorul tricoului cu numărul 10, a fost titular şi a marcat primul gol al echipei sale. A fost al 7-lea gol al sezonului pentru fotbalistul de origine română, care în 1.290 de minute jucate a reuşit şi o pasă de gol decisivă pentru coechipierii săi.

Din păcate, cota sa de piaţă a scăzut dramatic în ultimii ani, iar în acest moment este evaluat la 300 de mii de euro. Ponde are contract cu Karpaty pentru încă două sezoane şi poate evolua atat ca extremă stânga, cât şi ca al doilea vârf sau ca atacant. 

Afla mai multe despre: cristian ponde 

viewscnt
Articole similare