Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Îl mai ţineţi minte? Este singurul jucător din istoria Ligii l care a marcat un hattrick în grupele Ligii Campionilor. Unde a ajuns să joace

Îl mai ţineţi minte? Este singurul jucător din istoria Ligii l care a marcat un hattrick în grupele Ligii Campionilor. Unde a ajuns să joace

CFR Cluj

Comentarii

Toată presa internaţională vuieşte despre performanţa reuşită de jucătorul lui Salzburg, norvegianul Erling Haland, care a marcat un hattrick la debutul în grupele Ligii Campionilor. Câţi dintre noi ştiu că există şi un jucător din Liga l care a reuşit acest lucru, în urmă cu ceva ani?

Ediţia din acest an a Ligii Campionilor este cea de-a 29-a care se desfăşoară în format cu grupe. Prima dată au apărut în sezonul 1992/1993, când Dinamo Bucureşti pierdea în ultimul tur preliminar în faţa francezilor de la Olympique Marseille. La Bucureşti, fusese egal, 0-0, iar în Franţa, Olympique Marseille se impusese cu 2-0, graţie reuşitelor croatului Alen Boskic. La acea vreme, la OM evoluau jucători precum Basile Boli, Rudi Voller, Alen Boskic, Didier Deschamps, Jocelyn Angloma, Fabien Barthez sau Abedi "Pele" Ayew. La finalul sezonului, Marseille câştiga trofeul Ligii Campionilor, după 1-0 în finala cu AC Milan.

Îl mai ţineţi minte? Este singurul jucător din istoria Ligii l care a marcat un hattrick în grupele Ligii Campionilor. Unde a ajuns să joace

De atunci, nu mai puţin de 91 de jucători au marcat cel puţin 3 goluri într-o partidă din grupele sau o fază superioară a Ligii Campionilor. Unul dintre ei juca pentru o formaţia din Liga l, CFR Cluj. Este vorba de atacantul portughez Rui Pedro, cel care marca în poarta conaţionalilor de la Braga, în noiembrie 2012, atunci când CFR-ul se impunea cu 3-1. Era sezonul de graţie al ardelenilor, care reuşeau 10 puncte, dar nu se calificau în optimile Ligii Campionilor. Rui Pedro avea la acea vreme doar 25 de ani şi era noul pariu al grupării din Gruia. Se pregăteau să-l vândă pe milioane multe, însă n-a fost să fie.

CFR Cluj: Mario Felgueiras - Ivo Pinto, Cadu , Piccolo, Rada, - Mureşan, Luis Alberto - Sougou, Rui Pedro, Camora - Rafael Bastos . Au mai intrat Kapetanos, Godemeche şi Aguirregaray
Antrenor: Paulo Sergio.

Braga: Beto - Leandro Salino, Nuno Coelho, Douglao, Ismaily - Ruben Micael, Custodio, Hugo Viana - Alan, Ruben Amorim, Eder. Au mai intrat Mossoro, Helder Barbosa şi Ze Luis.
Antrenor: Jose Peseiro.

A jucat 57 de meciuri în campionat şi a marcat doar 9 goluri. În 2014, portughezul nu îşi mai prelungeşte contractul şi pleacă la Academica Coimbra. Nu face "purici" mulţi nici acolo şi pleacă în Bulgaria, la TSKA Sofia, unde cota lui de piaţă era 1,2 milioane de euro. Marchează doar de 4 ori în 25 de meciuri şi pregăteşte o nouă schimbare. Ocoleşte din nou România şi alege alţi vecini: ungurii de la Ferencvaros: 1 gol în 13 meciuri. Este cedat tot în prima ligă din Ungaria, la Haladas, unde dezamăgeşte din nou, iar din această vară joacă pentru Diosgyor, după ce Ferencvaros i-a reziliat contractul. 

Ajuns la 31 de ani, cota piaţă a lui Rui Pedro este de 400.000 de euro. În campionatul Ungariei, Diosgyor este pe locul 9 din 12.

 

Afla mai multe despre: fotbal 

viewscnt
Articole similare